İstanbul'da lodos etkisi: Deniz ulaşımında aksama

İstanbul'da etkili olan lodos, deniz ulaşımını engelledi. Şehir Hatları, hangi seferlerin gerçekleştirilemediğini internet sitesinden duyurdu.

YAŞAM 24.11.2022, 11:41 25.11.2022, 11:14 Hakan Öksüz
İstanbul'da lodos etkisi: Deniz ulaşımında aksama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren yurt genelinde hava sıcaklığının düşüşe geçeceğini ve haftanın kalan günlerinde yağışlı hava kütlesinin etkili olacağını bildirdi. Hava sıcaklığının bu gece itibarıyla keskin şekilde düşeceği uyarısında bulunan Meteoroloji, bazı bölgelerde etkisini gösterecek lodos nedeniyle deniz ulaşımında aksamaların yaşanabileceğini kaydetti.

Marmara'da bugün etkili olan sağanak yağışların, gün boyunca devam etmesi bekleniyor. İstanbul'daki deniz ulaşımının da bundan etkileneceği kaydedildi. Şehir Hatları, internet sitesinden yaptığı paylaşımda deniz ulaşımında aksamanın yaşanacağını bildirdi. 

Hangi seferler yapılamadı?

Kent genelinde etkili olan lodostan dolayı Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferi ile Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu seferinin yapılamadığı kaydedildi. Kuvvetli lodos nedeniyle deniz ulaşımının riskli hale geldiği belirtildi. 

Meteorolojiden gelen uyarılara göre İstanbul genelinde yarın ve cumartesi günü boyunca yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Pazar günü ise güneşin yüzünü göstereceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)