İstanbul'da korkutan patlama

Pendik'te bulunan bir metro inşaatı şantiyesinde patlama yaşandı.

YAŞAM 12.05.2021, 21:49 13.05.2021, 16:06
İstanbul'da korkutan patlama

Edinilen bilgiye göre, Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerindeki metro şantiyesinde patlama meydana gelmesi üzerine olay mahalline güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Patlama sebebi ile etraftaki bazı apartmanların camları kırılırken, araçlarda da maddi hasar oluştu.

Patlamanın ardından güvenlik güçleri bölgeye güvenlik şeridi çekerek yurttaşları uzaklaştırdı.

Kaymakamlıktan açıklama

Pendik Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, saat 19.40 sularında Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerinde bulunan İBB metro istasyonu inşaatında patlama ihbarında bulunulduğu belirtildi. 

Olay mahalline derhal polis, sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirilerek, gerekli emniyet önlemlerinin alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Edinilen ilk bilgilere göre, metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan arta kalan bölümünün kontrollü olarak imha edildiği esnada boş kapsüllerin patladığı, patlama sebebi ile Tevfik İleri Caddesi'ndeki bazı iş yeri ve binalarda cam kırılmaları, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştuğu, şantiyede görev yapan bir işçimizin hafif olarak yaralandığı ve tedavisinin olay mahallinde gerçekleştiği, olay bölgesi dışında bir yurttaşın fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır."















Yorumlar (0)