İstanbul'da korkutan olay

İstanbul Bahçelievler'de yedi katlı bir apartmanın sakinleri, bu binanın kaldırımın altında bulunan kömürlüğünün çökmesi sebebiyle tahliye edildi.

YAŞAM 07.03.2023, 23:22 08.03.2023, 13:34
İstanbul'da korkutan olay

Siyavuşpaşa Mahallesi Küçük Çınar Sokak üzerindeki 45 senelik binaya sonradan ilave edildiği öğrenilen ve kaldırımın altında bulunan kömürlük çok büyük bir gürültüyle çöktü. Bazı apartman sakinleri hızlı bir şekilde sokağa çıktı.

Olay mahalline gelen Bahçelievler Belediyesine bağlı zabıta personelleri, apartmanın diğer sakinlerini de tahliye ederek, etrafta güvenlik tedbiri aldı.



"En kısa zamanda yıkılacak"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, incelemelerinin akabinde basın mensuplarına, 1978 senesinde inşa edilen apartmanda 14 daire ve iki dükkan bulunduğunu dile getirdi.

Apartmanın ön kısmında kaldırım altına sonradan bir ekleme yapıldığının tespit edildiğini kaydeden Bahadır, ''Çökme, ekleme yapılan bölümde olmuş. Arkadaşlarımız detaylı bir şekilde inceledi. Apartmanı tahliye ettik. Karot testi gerçekleştirilip en kısa sürede yıkılması gerekiyor. Yan bina bitişik olduğundan dolayı ona da arkadaşlarımız bakıyor. Elbette ki bu deprem döneminde kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz.'' şeklinde konuştu.

Tahliye edilen apartmanın, yapımının akabinde 1985 senesinde imar affıyla iskan aldığı belirtildi.

Yorumlar (0)