İstanbul'da “Kobra yılanı” operasyonu! Değeri dudak uçuklattı

“Kobra yılanı” ismini verdikleri operasyon için düğmeye basan İstanbul il Jandarma ekipleri, Eyüpsultan'da durdukları araçta toplamda 45 tüp kobra yılanı zehri ele geçirdi. Kozmetik alanında ve kanser tedavisi için kullanılmakta olan Kobra zehrinin ise milyonlarca lira değeri olduğu belirtildi.

YAŞAM 26.09.2022, 10:50 27.09.2022, 13:27
İstanbul'da “Kobra yılanı” operasyonu! Değeri dudak uçuklattı

İstanbul’un ilçesi Eyüpsultan’da kaçaklık yapıldığına dair ihbar alan İstanbul il Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takip için harekete geçti. Araştırmalarına başlayan jandarma ekipleri, tespit ettikleri şüpheli aracı Eyüpsultan'da durdurdu. Polislerin araçta yaptığı inceleme sonrasında zanlının aracından toplam 45 tüp kobra yılanı zehri olduğu belirlendi. Ekipler tarafından gözaltına alınan şüpheli, daha sonra adliyeye gönderildi.

Bir tüpü milyonlar ediyor

Yurtdışından kaçak şekilde ülkeye sokulan Kobra zehrinin ne şekilde ve nasıl getirildiği tespit edilemezken, söz konusu zehrin bir tüpünün milyonlarca lira değeri olduğu ifade ediliyor.

Kozmetik ürünleri ve kanser tedavisinde kullanılıyor

Kozmetik ürünlerde ve kanser tedavisi için kullanılmakta olan Kobra zehri, son zamanlarda dünya genelinde kaçakçıların bir numaralı tercihi konumuna geldi.

Yorumlar (0)