İstanbul'da kaçak estetik merkezine baskın: 2 gözaltı

Kendilerini 'dünyaca ünlü doktor' olarak tanıtan ve müşterilerini kandırarak mağdur eden kaçak estetik merkezinde çalışan yabancı uyruklu 2 kadın yapılan baskınla gözaltına alındı.

YAŞAM 20.03.2021, 15:47 21.03.2021, 09:21
İstanbul'da kaçak estetik merkezine baskın: 2 gözaltı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdur kişilerin şikayeti üzerine güzellik ve estetik merkezi adı altında faaliyet gösteren iş yerine baskın düzenledi. Mağdur kişilerinde katıldığı baskında sahte 2 doktor gözaltına alındı. 

Mağdurlardan Gamze Nur, Şişli’de bulunan güzellik ve estetik merkezinde Fransız ip askısı yöntemiyle ameliyat olmuş, ameliyattan 2 hafta sonra yüzünde oluşan deforme ve şişlik ile şok yaşamıştı.

Polis ekipleri merkezin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki lüks rezidanstaki iş yerinin, ruhsatsız olarak işletildiğini tespit etti. Dün öğle saatlerinde sahte güzellik merkezine baskın düzenledi.

Baskında içeride 6 kadının estetik için sıra beklediğini gören polis ekipleri, kendilerini dünyaca ünlü doktor olarak tanıtan Türkmenistan uyruklu M.U. ve Kazakistan uyruklu N.R’den güzellik ve estetik merkeziyle ilgili ruhsat ve doktor olduklarına dair belge göstermelerini istedi.



Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu uygulandı 

iş yerinin ruhsatsız olduğunun anlaşılması üzerine iş yeri, Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilgili kanun gereği mühürlendi. 

Sınır dışı edilecekler 

Türkmenistan uyruklu M.U. ve Kazakistan uyruklu N.R. ise ifadeleri alınması adli işlemleri yapılması üzere Şişli Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilerek sınır dışı edilecekleri bildirildi. 

Kazançlarına el konuldu 

İki kadının kendilerini “dünyaca ünlü estetik doktoru” olarak tanıtarak sosyal medya platformu üzerinden eğitim ve estetik ameliyatı yayını yaptıklarını, ameliyat başı 800 dolar kazandıkları ortaya çıktı.

Yorumlar (0)