İstanbul'da iş yeri yanan işletme sahibi akrabasını işaret etti

İstanbul Beykoz'da faaliyet gösteren ıslak mendil üretiminin yapıldığı imalathanede meydana gelen yangın ekipleri alarma geçirdi.

YAŞAM 11.05.2021, 10:55 12.05.2021, 09:51
İstanbul'da iş yeri yanan işletme sahibi akrabasını işaret etti

Beykoz’a bağlı Çubuklu Mahallesi Ömer Halis Demir Caddesi’nde bulunan bir imalathanede yangın çıktı. 

Can kaybı olmaması tek teselli oldu

Islak mendil imalathanesinde gece 11.30 sularında başlayan yangın mahallede de büyük korku ve paniğe neden olurken iş yeri sahibi yangının kundaklama sonucu çıktığını ileri sürdü.

İmalathanede yangın çıktığını gören mahalle sakinleri durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine itfaiyenin yanı sıra çok sayıda polis ve sağlık ekibi de sevk edildi. İtfaiyenin olay mahalline ulaşmasıyla bir süre sonra yangın kontrol altına alınırken ıslak mendil üretimi yapılan imalathane tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının neden kaynaklandığına ilişkin emniyet birimleri inceleme başlatırken imalathane sahibi Hakan Ulu ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada iş yerinin kendiliğinden değil bir kundaklama sonucu yanmış olabileceğini öne sürdü.

"Yangından hemen önce tehdit aldım”

Yangın haberini almadan hemen önce kuzeni tarafından tehdit edildiğini belirten Hasan Ulu açıklamasında, ”Bizim kendi şirketimize ait burada ofisimiz var. Bu imalathanede ıslak mendil üretimi yapıyorum. Salgın sebebiylede temizlik maddelerine ihtiyaç olduğundan üretim yapıp hizmet veriyoruz. Genel olarak sağlık sektörü ile iç içe olduğumuzdan dolayı da ürettiğimiz malzemeleri bu sektör içinde satıyoruz. Ben iş yerimin yandığı haberini almadan çok kısa bir süre önce öz dayımın oğlu yani kuzenimle telefonda konuştum. Kendisiyle şimdiye kadar herhangi bir konu üzerinden hiçbir tartışmamız veya husumetimiz olmadı. Ancak o bana telefonda iş yerimi ateşe vereceğini söyledi. Sesinden de alkollü olduğu çok net belli oluyordu” dedi.

“Büyük hasar var, maddi kaybım çok fazla”

İş yerinin tamamen küle dönmesi nedeniyle 200 bin liralık maddi bir kaybının olduğunu dile getiren Ulu, "Konuşmamızın ardından dediğini yapıp gelerek burayı kundaklayıp ateşe vermiş. Zaten hem görgü tanıkları hem de kamera kayıtları var. Kendisi bu eylemi bana karşı kasıtlı ve bilinçli olarak işlemiştir. Kim olursa olsun sonuna dek şikâyetçi ve davacıyım. Şuan ki tespitimize göre yangın sebebiyle 200 bin lira gibi bir maddi kaybımız söz konusu” diye konuştu.

Yorumlar (0)