İstanbul'da halk tepkili: "Vasıta yoktu, otostop çektim"

İstanbul'da sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Kızıyla hastaneden dönen bir vatandaş, vasıta bulamadığını belirterek, "İnsanlardan, erkeklerden, farklı kişilerden yardım istemek zorunda kaldım. Bir nevi otostop kullanmak zorunda kaldım." dedi. 

YAŞAM 16.05.2020, 15:00 16.05.2020, 15:53
İstanbul'da halk tepkili: "Vasıta yoktu, otostop çektim"

İstanbul'da sokağa çıkma yasağından muaf olan ya da dışarı çıkmak zorunda kalan kişiler, toplu ulaşımda sıkıntı yaşadılar.

Otostop çektiğini söyleyenler, yürümek zorunda kalanlar, otobüslerin peşinden koşturan sağlık çalışanları, mesaiye veya evlerine gitmek için çaba harcadı. 

Kızıyla hastaneden dönen bir kadın, vasıta bulamadığı için bir nevi otostop çekmek zorunda kaldığını kaydederek, şunları söyledi:

"Bugün sorun yaşadım, vasıta bulamadım. Şişli'den Bağcılar'a gitmem gerekiyordu, gitmekte çok zorlandım. İnsanlardan yardım istemek zorunda kaldım. Aracım yok zaten. Kızımın ameliyat sonra tamponlarının çıkması gerekiyordu, kanaması vardı, hiçbir şekilde ulaşım sağlayamadım. İnsanlardan, erkeklerden, farklı kişilerden yardım istemek zorunda kaldım. Bir nevi otostop kullanmak zorunda kaldım. Sabahın 8'inden beri sokaktayız."

"Yarım saat yürüyorum"

Evine yürüyerek gitmeye çalışan tekstil işçisi Hasan Dilmaç, "İşten eve gidiyorum, tekstilde çalışıyorum. Yarım saat yürüyorum, Çiftehavuzlar'dan Seyran'a kadar yürüyorum." dedi. 

Yorumlar (0)