İstanbul'da ev sahibiyle tartışan kiracı evi ateşe verdi

İstanbul Avcılar'da ev sahibi ve tartışan kiracının boşalttığı evde yangın çıkardığı iddia edildi, meydana gelen patlamada ise evin duvarları yıkıldı.

YAŞAM 26.12.2022, 10:37 27.12.2022, 12:58
İstanbul'da ev sahibiyle tartışan kiracı evi ateşe verdi

Elde edilen bilgilere göre olay Tahtakale Mahallesi Doruk Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın birinci katında yaşayan kiracı, evinin boşaltılması talebinde olan ev sahibiyle tartışma yaşadı.

Kiracı ile ev sahibinin arasında gerçekleşen tartışma sonrasında kiracının evi boşaltmanın akabinde ateşe verdiği iddia edildi.

Yangını görenlerin ihbar etmesinin ardından eve polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamanın etkisiyle evin duvarları yıkıldı

Alevlerin kısa bir zamanda sardığı evde gerçekleşen patlamayla birlikte dairenin duvarları yıkıldı.

Patlama sonrasında yan binalarda ve üst katlarda yaşayanlar sokağa çıkarken, yangın ise itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması neticesinde söndürülebildi.

Patlamanın etkisiyle molozlar sokağa saçılırken binanın üst katlarında bulunan sakinler, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

"Valizini aldığını gördük"

Kiracının ev sahibiyle yaşadığı tartışmanın ardından evi yaktığı iddiasında olan mahalle sakinlerinden Ali Örünç, "Kiracı ev sahibiyle tartışmasının ardından "evi yakacağım, yıkacağım" demiş. Ben ev sahibine "yakamaz" dedim. Ama adam gerçekten de evi yakmış. Valizini aldığını gördük. Çocuklarını alarak gitti. Binayı yakıp gitmiş." şeklinde konuştu.

Yangın sonrasında evde büyük bir patlama olduğunu ifade eden Örünç, "Tüptür herhalde, büyükçe bir patlama olmuş. Ben yangının ardından içeriye girmeye çabaladım. Üst kattaki çocukları çıkardık." şeklinde konuştu.

Olayda hiç kimsenin yaralanmadığını ifade eden Örünç şunları söyledi:

"Çoluğunu çocuğunu alarak gitmiş. Ancak olan buradaki komşularımıza oldu. Üst katta çocukları indirdik, çok korkmuşlardı. Bizler de korktuk, ne olduğunu anlamakta zorlandık. Yaralı yoktu, çocukları indirdik. Maddi zarar meydana geldi. O da düzelecektir."

İşte o patlama anı!

Yorumlar (0)