İstanbul'da dolu alarmı!

Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde ve Hakkari-Şırnak çevrelerinde sağanak yağmur olacak. Ege ve Marmara'da toz taşınımı sürüyor. Gece saatlerinden itibaren yurdun batı kesimi Balkanlar'dan gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı kuzeybatıda 2-4 derece geriliyor. İstanbul'da perşembe ve cuma dolu etkili olacak.

YAŞAM 07.10.2020, 08:18 07.10.2020, 17:52
İstanbul'da dolu alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının tahmin ve değerlendirmelerine göre yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava olacak, zamanla batı ve güneydoğu kesimleri parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Bolu, Eskişehir, Hakkari, Isparta ve Van; gece saatleri sonrası da Çanakkale ve Edirne çevreleri sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yurdun batı kesimleri, Kuzey Afrika'dan gelen toz taşınımına maruz kalacak.

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2-4 derece civarlarında azalacak. Diğer yerlerde değişiklik olmayacak. Güney kesimlerde hava mevsim normalleri değerleninin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri dolaylarında olacak.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden, Kıyı Ege ile Marmara'da ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İllerde hava

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. 31°C

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu. 32°C

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. 27°C

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. 15°C

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. 33°C

TRABZON: Parçalı ve az bulutlu. 25°C

ZONGULDAK: Az bulutlu. 28°C

Yorumlar (0)