İstanbul'da desteyle dolar buldu, parayı sahibine teslim etti

İstanbul Kağıthane’de bir vatandaş deste halinde bulunan 10 bin doları aracından inerken yere düşürdü. Yerdeki parayı bulan esnaf, hemen emniyete gitti ve durumu anlattı. Kameralardan parasını düşüren adamı bulan polis ekipleri, dolarları sahibine teslim etti.

YAŞAM 12.05.2022, 10:56 12.05.2022, 15:54
İstanbul'da desteyle dolar buldu, parayı sahibine teslim etti

Kağıthane’deki işlek bir cadde de bir adam aracından inerken cebinden deste halindeki 10 bin doları yere düşürüp oradan uzaklaştı. Yerdeki dolarları fark eden esnaflardan biri, paraları alarak hemen emniyete ulaştırdı. Olay üzerine Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri, bölgedeki kamera kayıtlarını inceledi ve deste halindeki parayı düşüren adamı tespit etti. Polis ekiplerinin incelediği kamera kayırlarına paranın düşürülme anıda yansımıştı. Parasını teslim almak için polis merkezine gelen Mustafa Güloğlu, "Polisler bana ulaştı ve paramı teslim etti. Parayı bulan kişi helal süt emmiş biriymiş" dedi.

Deste halinde yola düşen dolarları 2 dakika kimse fark etmedi

Olay, dün öğleden sonra 15:00 civarında Kağıthane’de Çağlayan Vatan Caddesi üzerinde yaşandı. Bankada halletmesi gereken işleri için caddeye gelen 54 yaşındaki Mustafa Güloğlu, aracını park edip aşağıya inerken arka cebindeki deste halindeki 10 bin dolar parasını yere düşürdü. O esnada parasını düşürdüğünü hissetmeyen Güloğlu, bankaya doğru yürüdü. Yaklaşık 2 dakika deste halinde yol üzerinde duran dolarları, o sırada alışveriş yaptığı marketten çıkan Recep Furkan Leventoğlu gördü. Yerdeki deste halinde duran parayı alan Leventoğlu, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çağlayan Polis Merkezi Amirliği’ne gitti ve durumu anlattı. Polis ekiplerinin yaptığı kontrol sırasında deste içinde 100’lük banknotlar şeklinde 10 bin Amerikan Doları olduğu anlaşıldı.

Görüntüleri inceleyen polis ekipleri paranın sahibini buldu

Yaşanan buy olay üzerine Recep Furkan Leventoğlu’ndan dolarları bulduğu yeri öğrenen Kağıthane polisi, bölgedeki kamera kayıtlarını inceledi. Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine bağlı olan Suç Araştırma ve Soruşturma Büro ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmanın sonunda aracın plakasından parasını düşüren Mustafa Güloğlu’na ulaşıldı. Bunun üzerine parasını teslim etmek için Güloğlu, polis merkezine çağrıldı. Paraları bulan Recep Furkan Leventoğlu da polis ekipleriyle Güloğlu’nun emniyette gelmesini bekledi. Kısa sürede polis merkezine gelen Mustafa Güloğlu’na deste halinde bulunan 10 bin doları, teslim edildi.

"Parayı bulan kişi helal süt emmiş insanmış”

Emniyetin önünde açıklama yapan Mustafa Güloğlu, parasını bulan Recep Furkan Leventoğlu ile Türk polisine teşekkür etti ve şunları söyledi: "Yurdumuzda, helal süt emmiş kişilerin de olduğunu görmekten dolayı gurur duyuyorum. Ben ticaretle uğraştığımdan bazen yüklü miktarda para taşıyabiliyorum. Paranın eksik olduğunu bankaya gittiğimde fark ettim. İstanbul gibi büyük bir şehirde, asla bu paranın geri gelmeyeceğini düşünüyordum. Polis ekipleri Allah razı olsun bana ulaştı. Polis merkezine geldim, parayı bulan arkadaşla tanıştım ve çok mutlu oldum."

Yorumlar (0)