İstanbul'da 5 gün yağış var

İstanbul'un kuzey ve batı ilçelerinde öğle saatlerinde gök gürültülü yağmurun başlayacağını duyuran AKOM, yağmur geçişlerinin 5 gün boyunca etkili olacağını bildirdi.

YAŞAM 17.06.2020, 14:30
İstanbul'da 5 gün yağış var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan uyarıda, Avrupa'nın güneydoğusunda bulunan alçak basınç sistemine bağlı olarak atmosferin üst basamaklarındaki soğuk havanın İstanbul üzerinde etkili olacağı belirtildi.

Bugün öğle saatlerinden itibaren Arnavutköy, Çatalca ve Silivri'de sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin beklendiği kaydedildi.

Gök gürültülü sağanak yağışın akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde de etkili olmaya başlayarak 5 gün boyunca aralıklarla yerel ve kuvvetli şekilde etkisini sürdüreceği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, genel olarak birkaç saati geçmeyen fakat önemli oranda yağış bırakan yaz yağmurları sebebiyle yetkililerin ve vatandaşın dikkatli, tedbirli olmasını ve güncel meteorolojik veri ve uyarıları izlemelerini tavsiye etti.

Yorumlar (0)