İstanbul bu akşam çok üşüyecek

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden İstanbul için yağış ve soğuk hava uyarısı yapıldı.

YAŞAM 03.12.2019, 14:51
İstanbul bu akşam çok üşüyecek

İstanbul ve çevresi, bu akşamdan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. 

Uyarı, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapıldı. Duyuruya göre, bu akşam ve yarın hava çok bulutlu ve yağmurlu olacak. İstanbul'da, kuvvetli poyrazla birlikte sıcaklık ise hissedilir şekilde azalarak 10 derecenin altına düşecek.

İstanbul'da, perşembe ve cuma günleri yağış öngörülmezken, soğuk havanın sürmesi bekleniyor. 

Bölge genelinde bu akşam yağmur ve sağanak yağış olarak başlayacak yağışların, gece ve yarın, Trakya, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ile yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor. Yağışlı sistemin yarın akşam saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceği düşünülüyor. 

Hava buz gibi olacak

Ayrıca verilere bakıldığında, hava sıcaklıklarının, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği görülüyor. 

Rüzgar, yarın bölgede kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Yağışların etkisini kaybetmesiyle birlikte perşembe ve cuma günü Trakya kesimi ile bölgenin doğusunda yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don oluşması öngörülüyor.

Yorumlar (0)