İstanbul, beyaz sabaha uyandı

İstanbul’da beklenen kar yağışı, gece saatlerinde başladı. Yüksek kesimlerde görülen kar yağışı, sabaha karşı hem yoğunluğunu artırdı hem de şehir merkezine indi. Yetkililer, yağışın bu akşam saatlerinde ve yarın (19 Mart) etkisini artıracağını bildiriyor.

YAŞAM 18.03.2022, 10:24 19.03.2022, 12:58
İstanbul, beyaz sabaha uyandı

Meteoroloji uzmanlarının günlerdir dile getirdiği İstanbul’da kar yağışı gece saatlerinde başladı. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, sabaha karşı hem yoğunluğunu artırdı hem de bölgesini genişletti. Anadolu yakasında Pendik, Sancaktepe, Çekmeköy ve Beykoz’da etkili olan yağış; Avrupa yakasında da Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir ve Zeytinburnu’nda etkili oldu. Bu bölgelerdeki kar yağışı zamanla tüm ilçelerde hissedildi.



Kar yağışı yoğun olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise İstanbul için kar yağışı uyarısı vermeye devam ediyor. 18 Mart Cuma gecesinde başlayan kar yağışının özellikle cuma akşamı ile 19 Mart Cumartesi günü yoğunluğunu artırması bekleniyor. Yağış, 20 Mart Pazar günü azalacak ve 21 Mart Pazartesi günü ise karla karışık yağmur şeklinde seyredecek. 



Okullar tatil edilmişti

Kar yağışının kuvvetli olacağını öngören hava tahmin uzmanlarını dikkate alan İstanbul Valiliği, 17 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada okulların 18 Mart günü için tatil edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)