İstanbul'a yağmur ve gribal enfeksiyon uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yarın öğle saatlerinden itibaren yağmur beklendiğini bildirdi. AKOM, hava sıcaklıklarında yaşanan değişimler ve rüzgârın başta soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara yol açabileceği konusunda uyardı. 

YAŞAM 14.03.2020, 13:03
İstanbul'a yağmur ve gribal enfeksiyon uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM), hava durumuna ilişkin değerlendirmesi yer aldı.

Değerlendirmeye göre, İstanbul'da yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetleneceği (30-70km/s), bununla birlikte aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kentte hava sıcaklıkların 8-10 derece azalarak kış değerlerine yaklaşması bekleniyor. Yarın hava sıcaklığının en yüksek 8 derece olacağı tahmin ediliyor. 

Kentte hava sıcaklıklarının 21 Mart gününe kadar mevsim normalleri civarı ile 3-5 derece altında, 21-25 Mart tarihlerinde ise 2-4 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor. 

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon için uyarı!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bahar mevsimlerinde sıcaklıklarda meydana gelen ani yükseliş ve azalışlar sebebiyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklarında yaşanan değişimler ve rüzgârın başta soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar olmak üzere pek çok hastalığa yol açabileceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)