İstanbul'a şiddetli sağanak ve fırtına geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şiddetli sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. 

YAŞAM 13.10.2020, 09:52
İstanbul'a şiddetli sağanak ve fırtına geliyor!

Türkiye'de hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başladı. Son olarak dolu yağışı ile gündeme gelen İstanbul için yeniden uyarıda bulunuldu. 

Bu kez söz konusu şehir için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. 

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) geldi. 

Söz konusu açıklamada, İstanbul'da rüzgârın güneyli yönlerde hafif estiği belirtilirken, söz konusu rüzgârın bugün öğle saatleri itibarıyla etkisini artıracağı ve belirli aralıklarla fırtına olarak eseceği kaydedildi.

İstanbul genelinde gök gürültülü sağanağın etkisini göstereceği aktarılan açıklamada, öğle saatlerinde yağışların İstanbul'un batı kesiminden başlayacağı ve öğleden sonra şehir genelinde kısa aralıklarla yer yer şiddetli biçimde etkisini göstereceği ifade edildi. 

Valilikten de açıklama geldi

İstanbul Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Meteoroloji'nin uyarılarına yer verdi.

Söz konusu açıklamaya göre, İstanbul'da sabahtan akşama kadar şiddetli rüzgârın etkili olması ve yer yer fırtına çıkması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların gereken tedbirleri almaları gerekiyor. 

Rüzgârın, Marmara bölgesinin batısında, yani Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul'da güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına biçiminde eseceği öngörülüyor. Bu nedenle vatandaşların, ulaşımda meydana gelebilecek sıkıntılar, direk ve ağaçların devrilmesi, çatıların uçması gibi durumlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. 

Bugün İstanbul'da beklenen en yüksek hava sıcaklığı 27 dereceyken, en düşük hava sıcaklığı 16 derece. Şehirde bugün gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek. 

Yarın İstanbul'da beklenen en yüksek hava sıcaklığı 24 dereceyken, en düşük hava sıcaklığı 18 derece. Şehirde yarın sağanak etkili olacak. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, hava durumunun potansiyel riskli olduğu kaydedilerek, hava koşullarından etkilenebilecek çalışmalar hususunda dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. 

Seferler iptal edildi

Ege Denizi'nin kuzeyinde etkili olacağı öngörülen fırtına sebebiyle iptal edilen seferler şöyle:

Gökçeada-Kabatepe: 07.00 ve 11.00 

Kabatepe-Gökçeada: 09.00 ve 13.00

Bozcaada-Geyikli: 10.00 ve 13.00

Geyikli-Bozcaada: 11.00 ve 14.00

Söz konusu fırtınanın etkisini yitirmesiyle beraber seferler normal olarak uygulanacak. 

Yorumlar (0)