İstanbul'a OHAL gelmiş gibi!

Tarihi Yarımada, koronavirüs tedbirleri kapsamında en sakin günlerini yaşarken Eminönü Meydanı da hiç bu kadar sakin olmamıştı. Sultan Ahmet Meydanı da Taksim Meydanı da ilk kez böyle görülüyor.

YAŞAM 18.03.2020, 15:20
İstanbul'a OHAL gelmiş gibi!

Dünya genelinde devlek yönetimlerinin koronavirüs ile ilgili uyarılarına en fazla kulak veren ülkenin Türkiye olduğunu, bir zamanlar iğne atsanız yere düşmeyecek mekânlar gösteriyor.

İstanbul'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alan ve tedbirlere uyan vatandaşların dışarı çıkmaması sonrası sakin günler yaşanıyor.

Eminönü Meydanı

İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri olan Eminönü Meydanı, bugünlerde alışagelmiş kalabalığından tamamen yoksun görüntü sunuyor. Vapur, otobüs, tramvay gibi ulaşım güzergahı olmasına rağmen meydanın bomboş kaldığı görüldü.

Meydanda kuruyemiş dükkanı bulunan Osman Çakır, 11 yıldır aynı yerde çalıştığını ve Eminönü Meydanı'nı hiç bu kadar sakin görmediğini belirtti.

Birçok olayın meydanda yaşandığını söyleyen Osman Çakır, "Burada sel de yaşadık 15 Temmuz'u da yaşadık, hiç böyle olmamıştı. Ben burada hatırlıyorum kar yağıyordu dizimize kadar, müşteri bastırıyordu ama şu an hiçbir şey yok, bomboş. Meydanda, saysanız 7-8 kişi yoktur. Normalde şu meydanda insan eksiz olmazdı, ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz." diye konuştu.

Sultanahmet Meydanı

Tarihi Yarımada'nın en önemli meydanlarından olan Sultanahmet Meydanı da bomboş idi.

Sultanahmet Camisi ve Ayasofya'yı içerisinde barındıran tarihî meydan, hem bazı ülkelerle uçuşların durdurulması hem de alınan önlemler nedeniyle sakinliğini korudu.

Çok az sayıda yerli ve yabancı turist, maske ve eldiven takarak gezilerini sürdürürken, meydana çıkan sokak ve caddelerde de trafik yoğunluğunun hayli az olduğu gözlemlendi.

Turizm işi yapan Engin Karagül de 35 yıldır Sultanahmet Meydanı'nda bulunduğunu söyleyerek, tarihî yeri hiç bu kadar sakin görmediğini dile getirdi.

Engin Karagül, meydanda hayatın durma noktasında olduğunu belirtti.

Taksim Meydanı

İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı da İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca çok sayıda işletmenin açılmaması sebebiyle boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi öncesi de İstiklal Caddesi'nin yavaş yavaş boşaldığı ve eski yoğunluğu olmadığı görülüyordu.

Günün her saati kalabalık olan İstiklal Caddesi gibi yerli ve yabancı turistlerin adeta buluşma noktası olan Taksim Meydanı da boş görüntüsüyle ve sessizliğiyle dikkat çekti.

İstiklal Caddesi girişinde meşhur dönerci dükkanı işleten Hayri Taş, 30 yıldır aynı yerde çalıştığını ve alanı daha önce bu kadar sakin ve sessiz görmediğini dile getirdi.

Meydanda kötü olayların yaşandığı zamanlar da bile bu kadar sessizlik olmadığını söyleyen Hayri Taş, "Eğer benim ülkem, vatanım, milletim kazanacaksa işlerin hiç önemi yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)