İstanbul'a kar ne zaman gelecek? Meteoroloji uzmanı açıkladı

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, katıldığı TV yayınında İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Şen, Türkiye'de uzun süredir yüksek basınç etkisi görüldüğünü söyleyerek, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına, ortalama 4-5 derecelere düşmediği sürece bir kar yağışını beklemediğini kaydetti.

YAŞAM 04.01.2023, 10:23
İstanbul'a kar ne zaman gelecek? Meteoroloji uzmanı açıkladı

Ülkemiz genelinde soğuk havalar etkisini gösterse de sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerinin altında görülüyor. Yeni senenin gelmesinin ardından da vatandaşlar tarafından "Kar ne zaman geliyor?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, katıldığı TV yayınında İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceğine ilişkin tahminlerini paylaştı.

"Yüksek basıncın etkisi sürüyor"

Şen, CNN Türk yayınında şunları söyledi:

"Ülkemiz üzerinde yüksek basıncın etkisini görüyoruz. Bundan dolayı yağış da yok. Böylesine yüksek bir basıncın ülkemizde etkili olması çok da beklenen bir olay değil. Yüksek basınç, kararlı dönem demek. Yani rüzgar ve dağılım yok. Bundan dolayı sis meydana geliyor. Bu yüksek basınç özelliklerinden biridir. Sis olduğu zaman da hava kirliliği en üst seviyede kendisini gösteriyor.

"Ufukta bir kar yağışı görünmüyor"

İstanbul'un ocak ayında uzun seneler en yüksek sıcaklık derecesi 9 dereceydi. Şu anda ise 11-12 derece ve hafta sonu 14 derece bile olacak. Sıcaklıklar beklenenin de üzerinde. Karın yağması için 5 derecenin altına inmesi lazım. Bundan dolayı ufukta bir kar görünmüyor.

Kar yağışı İstanbul'a ne zaman gelecek?

Sıcaklıklar aynı bu şekilde devam edecek gibi duruyor. Kar ne zaman gelecek. İstanbul için biraz daha var gibi ancak ayın 10'unun ardından ülkemize bir soğuk hava dalgası girişi d e var ancak Marmara'da kar yağışı olacağını pek beklemiyorum. Anadolu'ya kar yağışı gelecek fakat 10'undan sonra.

Yorumlar (0)