İstanbul'a beklenen kar geldi!

İstanbul'da perşembe ve cuma günü etkili olacağı tahmin edilen kar yağışı, Silivri ve Çatalca ilçelerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, yolların açık tutulması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

YAŞAM 20.01.2020, 12:53 20.01.2020, 12:57
İstanbul'a beklenen kar geldi!

İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. 

İlçelerin yüksek mahallelerinde etkili olan kar yağışının, gün içerisinde süreceği tahmin ediliyor.

Hava daha soğuk hissediliyor

Kent genelinde kuzeyli rüzgarlar, alçak tabanlı bulutların meydana gelmesine, aralıklarla hafif yağış geçişlerinin oluşmasına ve sıcaklıkların da  3-4 derece daha soğuk hissedilmesine yol açıyor.

Belediye ekipleri çalışmalara başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Silivri ve Çatalca ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışına müdahale etmeye başladı.

Ekipler, yolların açık tutulması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İstanbul Valiliğinden hava durumuna ilişkin açıklama geldi.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) son tahminlerine göre kentin 5 günlük hava durumuna ilişkin bilgi verildi.

İstanbul'da hafta başında yağmurun etkili olmasının beklendiği, havanın çarşamba günü parçalı bulutlu, perşembe ve cuma günü ise karla karışık yağmurlu olmasının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da havanın bugün (20 Ocak Pazartesi) en düşük 4, en yüksek 7; 21 Ocak Salı günü en düşük 3, en yüksek 5 derece; 22 Ocak Çarşamba günü en düşük 0, en yüksek 7 derece; 23 Ocak Perşembe günü ise en düşük 2 derece, en yüksek 5 derece; 24 Ocak Cuma günü en düşük, 1 en yüksek 5 derece olması bekleniyor."

Yorumlar (0)