İşsiz kalınca hayatı değişti! Aylık 30 bin lira kazanıyor

Antalya’da şoförlük yaparken pandemi sebebiyle işsiz kalan ve uzun süre iş bulamayan 35 yaşındaki Erhan Uludağ, kentin dünyaca ünlü sahilinde yüzerken gördüğü manzara sonrası yeni bir kazanç kapısı buldu.

YAŞAM 26.07.2022, 14:02 26.07.2022, 14:06
İşsiz kalınca hayatı değişti! Aylık 30 bin lira kazanıyor

Antalya’da yaşayan 4 çocuk babası Erhan Uludağ, turizm sektöründe şoförlük yaparak geçimini sağlıyordu. Ancak pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte Uludağ için de sıkıntılı bir süreç başladı. Önce işsiz kalan, ardından da hiçbir işe giremeyen Erhan Uludağ, bir gün denize girmek için Konyaaltı Sahili’ne gelince, su altında çok sayıda metal ve demir olduğunu fark etti. 

Tüpsüz dalış yapıyor

Denizin altında tonlarca metal gören ve bunları tek tek çıkararak geri dönüşüme satmaya başlayan Uludağ, kısa sürede işini daha da geliştirdi. Su altından günlük 150-200 kilograma kadar metal çıkarmaya başlayan 4 çocuk babası adam, aylık kazancını yaklaşık 30 bin liraya kadar yükseltti. Palet ve gözlüğünü takarak tüpsüz bir şekilde her gün suyun altına dalan Erhan Uludağ, kış aylarında ise çalışmadığını ve tatil yaptığını dile getirdi. 

Geçen sene deniz altından 25 ton metal çıkardı

Geçen sene bu iş sayesinde 25 ton metali su altından çıkaran Uludağ, bu sene ise şu ana kadar 15 tona yakın metali geri dönüşüme sattı. Elde ettiği kazançla önce tüm borçlarını kapatan ardından kendisine yeni bir araç alan Erhan Uludağ, en büyük hayalinin ise ev alarak kiradan kurtulmak olduğunu vurguladı. 

“Pandemi başlayınca işsiz kaldım”

Yeni işinden memnun olduğunu ve aylık kazancının çok tatmin ettiğini dile getiren Erhan Uludağ, “Ben turizm sektöründe şoförlük yapıyordum. Ekmek paramı buradan kazanıyordum. Ancak pandemi ile birlikte maalesef çoğu kişi gibi ben de işsiz kaldım. Sonrasında da uzun bir süre iş bulamadım. Geniş bir ailem olduğu için de benim için zor bir süreçti. Kara kara düşünürken bir yaz günü Konyaaltı Sahili’ne geldim. Serinlemek için denize girince her yerde metaller, demirler gördüm. Bunları çıkarıp satabilirim diye düşündüm” ifadelerini kullandı. 

“Şu an aylık kazancım ortalama 30 bin lira”

Deniz altında gördüğü manzara sonrası metalleri çıkarmaya başladığını dile getiren Uludağ, “Para kazanmaya başlayınca işleri daha da geliştirdim. Günlük 200 kilograma kadar metal ve demir çıkarıyorum. Geçen sene çok çabalamıştım. Yaklaşık 25 tona yakın metal sattım. Bu sene ise şu ana kadar 15 ton metal çıkardım. Ben bu çıkardığım malzemelerin hepsini deftere kaydediyorum, sayılarını, ağırlıklarını belirliyorum. Şu an aylık kazancım ortalama 30 bin lira. Yalnızca bu işe odaklanmış vaziyetteyim” şeklinde konuştu. 

“Borçlarımın çoğunu kapattım, kendime bir araba aldım”

Elde ettiği kazançla birçok borcunu kapattığını dile getiren Erhan Uludağ, “Gerçekten çok iyi bir kazanç sağladı bana. Borçlarımın çoğunu kapattım, kendime bir araba aldım. Pandemi sebebiyle işsiz kalınca çeşitli borçlarım birikmişti. Bu iş sayesinde hepsini hallettim. Aslında pandemi hem beni sıkıntıya düşürdü hem de hayatımı değiştirdi. Şu an işimden çok memnunum. Yalnızca yaz sezonunda çalışıyorum. 3-4 ay boyunca deniz altından metalleri çıkarıp satıyorum. Kış aylarında ise tatil yaparım. Bu işe ilk başladığımda eşim epey şaşırmıştı. İnanamamıştı. Aslında benimkisi hem tatil hem iş. İnşallah bu şekilde kazanmaya devam edebilirsem ev alıp kira derdinden kurtulmak istiyorum. Bu konudaki inancımı kaybetmedim. İnsan azmedince her şeyi yapabiliyor” dedi. 

“Toplamda 27 adet batığın yerini keşfetmiş durumdayım”

Her gün sahile gelerek çalıştığını dile getiren Uludağ, “Ben gün içinde çalıştığım için beni gören yerli ve yabancı turistler çok şaşırıyorlar. Ne yaptığıma anlam vermeye çalışıyorlar. Gücümün yettiği yere kadar her gün çıkarmaya çalışıyorum. Bizim bu sahilimiz çok özel bir sahil. Toplamda 27 adet batığın yerini keşfetmiş durumdayım. İyi bir araştırma sürecim oldu. Hepsini ezberledim. Şu an bana ‘Bu batıklar nerede?’ diye sorsalar, kendi elimle koymuş gibi gösterebilirim. Ancak elbette bu kolay bir iş değil. Oldukça tehlikeli tarafları da var. Bu konuda da önemli bir uyarı yapmış olalım. Kısacası herkesin yapabileceği ve bu kadar yüklü para kazanabileceği bir iş değil. Azim, güç, bilgi ve sabır gerekiyor. Aksi takdirde bu işi yapmanız zaten mümkün olmaz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)