Isparta’da doğayı kirletenler parmak izlerinden tespit ediliyor

Rengarenk makyaj ve kostümleriyle başkent sokaklarında dikkat çeken zombilerin yürüyüşüne, özellikle çocukların ilgi gösterdiği belirtilirken, "Sessiz Tepe" ve "Yüzüklerin Efendisi" gibi filmlerden karakterler de canlandırıldı.

YAŞAM 13.11.2022, 12:09 14.11.2022, 08:08
Isparta’da doğayı kirletenler parmak izlerinden tespit ediliyor

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, umuma açık alanları kirleten şahıslar, atıklardaki parmak izleri takip edilerek haklarında adli işlem başlatılıyor. 

Çevreyi kirletenler tespit ediliyor

Isparta'da Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü, şehirde düzenli olarak dini mekanlar, mesire alanları, park, mezarlıklar ve bahçelerdeki plastik bardaklar ve şişelerden parmak izi alıyor.

Parmak izi tespiti yapılan kişilere "çevrenin taksiren ya da kasten kirletilmesi" ve "mezarlıklara ve ibadethanelere zarar verme" suçlarından adli işlem yapılıyor.

"Yeşil Isparta Doğa Dostu Şehir" sloganıyla gerçekleştirilen uygulamada analizleri sağlanan atıklar, Isparta Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Olay yeri İnceleme Şube Müdürü Komiser Sinan Akdeniz, kentteki adli olayların çözümü haricinde çevreyi kirletenlerin tespitinin de gerçekleştirildiğini aktardı.

Çevre duyarlılığı ile ilgili bilgilendiriliyor

Çevreyi kirletenlerin tespiti faaliyetlerinin titizlikle paydaş kurumlarla devam ettiğini duyuran Akdeniz, "Cam şişeler, plastik bardaklar, sigara izmaritleri, plastik şişelerle çevre kirletiliyor. Vatandaşlarımız, çevrenin kirletilmemesi ile ilgili bilgilendiriliyor. Yaz aylarında cam ve buna benzer malzemelerin yangın çıkarması da engelleniyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)