Isparta'da sinek istilası

Isparta'ya bağlı Eğirdir ilçesinde son günlerde özellikle akşam saatlerinden sonra ortaya çıkan sinekler, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

YAŞAM 29.04.2021, 18:00 30.04.2021, 14:26
Isparta'da sinek istilası

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde son dönemlerde özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkan sinekler, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. İlçe sakinleri, sineklerin dört bir yanı sardığını, bu konuda yetkililerin önlem almalarını talep etti. 

"İlaçlama yetersiz"

Mart ayından beri gerçekleştirilmekte olan larva mücadelesine karşın yaşanan yoğun sinek popülasyonu, Eğirdir halkını bir hayli rahatsız ederken, çevre sakinleri, ilaçlama çalışmalarının da yetersiz olduğunu iddia etti. 

Genellikle diğer böcek türleriyle karıştırılarak sivrisinek gibi genel adlarda isimlendirilen göl sineklerinin binlercesi, gece saatlerinde ışığa doğru yöneliyorlar. Bu sebeple, son haftalarda havaların ısınmasıyla birlikte balkonlarda oturulamazken, camları açmak dahi imkansız bir hal alıyor.

Belediyenin ilaçlama hususunda geç kaldığını ya da yetersiz ilaçlama gerçekleştirildiğini dile getiren yurttaşlar, bir an evvel sorunun çözülmesini bekliyor.

Yorumlar (0)