Isparta'da kurumuş ağaçlar el örgüsüyle süslenip, kesilmeleri önlendi

Isparta’ya bağlı Atabey ilçesindeki tarihi Ertokuş Medresesi’nin bahçesinde bulunan kurumuş ağaçlar, kadın kooperatifi mensuplarının geliştirdiği bir proje kapsamında kesilmekten kurtuldu. Ağaçlar, el emeği örgüler ile süslenerek Feyzullah Paşa Camii ve tarihi Ertokuş Medresesi bahçesine ayrı bir hava kattı.

YAŞAM 15.03.2021, 00:11 15.03.2021, 13:47
Isparta'da kurumuş ağaçlar el örgüsüyle süslenip, kesilmeleri önlendi

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun desteği ve yönlendirmesi ile her geçen gün sayıları artan kadın kooperatifleri yalnızca kadın bireylerin ekonomik özgürlüklerine katkıda bulunmuyor. Kadınlar eş zamanlı olarak ürettikleri projeler ile yaşadıkları topluma da ayrı bir renk katıyor. 

Kesileceklerini öğrenince harekete geçtiler

İşletme Kooperatifi Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Gülümse Isparta Kadın Girişimi Üretim mensupları, kurumuş vaziyetteki ağaçları doğaya tekrar kazandırdılar. Kooperatif mensupları, Feyzullah Paşa Camii ve Ertokuş Medresesi bahçesinde kuruduklarından dolayı kesileceklerini öğrendikleri ağaçları, elleriyle ördükleri örgülerle süsleyerek kesilmesine engel oldular. 

Ağaçları da tekrar gülümsettiler

Kooperatif mensuplarının hayallerinden çıkarak örgüye dökülen çiçek, gül, lavanta, mantar, nazar boncuğu gibi çok sayıda desen, kurumuş olan ağaçlara farklı bir hava kattı. Kadınların rengarenk motifleri ile süslenen ağaçlar ise kooperatifin adı gibi tekrar gülümsemeye başladı.









Yorumlar (0)