Isparta'da ceza yazılan genç, polise boş cüzdanını gösterdi

Isparta’da sokağa çıkma sınırlamasını ihlal eden 3 gence toplam 9 bin 450 TL para cezası verildi. Gençlerden biri ceza yazan emniyet mensubuna cüzdanını gösterip, “Cebimde tek kuruş para yok. Tamamen vicdanınıza kalmış.” dedi.

YAŞAM 05.05.2021, 23:51 06.05.2021, 13:45
Isparta'da ceza yazılan genç, polise boş cüzdanını gösterdi

Tam kapanma uygulaması çerçevesinde Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, şehrin farklı noktalarında denetimlerine devam ediyor. Ekiplere yaya olarak bekçiler de destek sunuyor. 

9 bin 450 Türk lirası ceza

Bu çerçevede, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi 143. Cadde üzerinde görev yapan bekçiler, caddede yürüyen 4 genci durdurdu. Edinilen bilgiye göre, bu esnada gençlerle bekçiler arasında sözlü tartışma meydana geldi. Tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle birlikte bekçi, gençlere biber gazıyla müdahalede bulundu. Vuku bulan arbede esnasında gençlerden biri olay mahallinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis sevk edildi. Polis, sokağa çıkma sınırlamasına riayet etmeyen Melike B., Sıtkı A. ve Burak Y. adlı gençlere toplam 9 bin 450 lira ceza uyguladı. 

Boş cüzdanını gösterdi

Emniyet güçlerine cüzdanını gösteren Sıtkı A., “İnanmazsanız ceplerime de bakın. Üstümde tek kuruş para yok. Tamamen vicdanınıza kalmış. Söyleyecek bir şey yok.” dedi.

"Gariban çocuklarını adam yerine koymuyorlar"

Market alışverişi için sokağa çıktıklarını dile getiren Sıtkı A., “Yasak olduğunu tabii ki biliyoruz. Zenginler bilmiyor mu yasak olduğunu? Parayı veren izin belgesini alıyor. Biz gariban ailelerin çocuklarıyız. Bu yüzden de bizi adam yerine koymuyorlar. Biz kimseden kaçmadık, kimseye saygısızlık etmedik. Kız arkadaşımızın üzerine yürüdü. Kaçan arkadaşımıza da tokat attı. Biz de bunu yapmaya hakkı olmadığını söyledik. Bize biber gazı sıktı." şeklinde konuştu.

“Gözüme biber gazı sıktı”

Melike B. ise bekçilere kesinlikle saygısızlık yapmadıklarını söyleyerek, “Gözlerim zaten problemli, bir de biber gazı sıktı. Bu hiç doğru değil." dedi.

Gençler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yorumlar (0)