İslam tarihinde ilk! Saflar sık tutulamadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beştepe Millet Camisi'nde cuma hutbesi irat etti. Az sayıda cemaat olunmasına izin veren Diyanet, safların sık değil mesafeli tutulmasını istedi. İslam tarihinde ilk kez saflar koronavvirüs nedeniyle açık tutuldu.

YAŞAM 27.03.2020, 14:21 27.03.2020, 15:04

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yeni tip koronavirüs ortaya çıktığı andan itibaren devletimiz bizlerin sağlığını korumak için olanca gayretiyle çalışmaktadır." dedi.

Cuma namazında hutbeyi irad eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu süreçte her birimize de ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Zira, hepimiz hem kendi hayatımızı hem de sevdiklerimizin hayatını korumakla mükellefiz. Allah'ın en büyük nimetlerinden biri olan sağlığımızı muahfaza etmekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hutbesinde. "Bu salgın karşısında en önemli görevlerimizden biri yetkili mercilerin uyarılarına riayet etmektir. Hem hastalığa yakalanmamak hem de hastalığın yayılmasını önlemek için gayret göstermeliyiz." dedi.

Yorumlar (0)