İSKİ: Bu ekonomide İstanbul'da bir de su almayın, musluktan için

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, ekonomik ortama dikkat çekerek, "İstanbullu vatandaşlarımıza musluktan su içmeleri için çağrı yapıyoruz" diye konuştu.

YAŞAM 19.08.2022, 16:07 19.08.2022, 16:20
İSKİ: Bu ekonomide İstanbul'da bir de su almayın, musluktan için

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), şehirde musluk suyunun kullanımına ilişkin dikkat çekici açıklama yaptı. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan musluk suyu içmesini istedi.

"Tam tersini diyoruz: Musluktan su içilir"

Genel Müdür Başa, "Bugün kime sorsak, bize İstanbul’da musluk suyunun içilmemesini söyleyecektir. Fakat biz bunun tam tersini diyoruz. 'İstanbul’da musluktan su içilir' diye söylüyoruz" dedi.

İstanbul’un suyunu kaynağında itibaren korumaya başladıklarını ayrıca 22 içme suyu arıtma tesisinde çok titizlikle su arıttıklarını anlatan Genel Müdür Başa, söyle söyledi:

"Şehre verdiğimiz içme suyunu kontrol ediyoruz"

"Biz suları, evlere, şebekenin %99’u yenilenmiş ayrıca içerisinde herhangi bir kirlilik bulunmayan düktil font borular ile ulaştırıyoruz. İstanbul’a verdiğimiz suyu akredite laboratuvarlarımızda sistemli ve düzenli olarak sürekli kontrol ediyoruz. Bunun dışında aylık su kalite raporlarımızı da açık ve şeffaf bir şekilde, kurumumuza ait internet sitemizde paylaşıyoruz."

"Bu ekonomi devrinde musluktan su için çağrısı yapıyoruz"

Edinilen bilgiye göre, İSKİ’nin Türkiye’deki en ucuz su tarifesi uygulayan idarelerinden biri olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Başa, “Biz bu ekonomi devrinde, kriz ortamında, İstanbullu vatandaşlara musluktan su içmeleri için çağrı yapıyoruz ve bütçelerine bir nebze de olsa biraz destek olmaya çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)