İrmik Helvası Nefis Yemek Tarifleri

İrmik helvası, yapması en kolay olan tatlılardan birisidir. Türkiye’de çok fazla tüketilen ve hemen hemen herkesin sevdiği bir tatlı olan irmik helvası, diğer helva tatlılarına göre çok daha fazla sevilmektedir.

YAŞAM 27.02.2021, 22:41
İrmik Helvası Nefis Yemek Tarifleri

Evinizde irmik helvası yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yoktur. İki yemek kaşığı tereyağı, iki su bardağı irmik, bir su bardağı şeker ve iki su bardağı su, irmik helvası için yeterli olacaktır. İrmik helvasının pişirme süresi ortalama 10 dakikadır.

İrmik Helvası Tarifi

Öncelikle tereyağını tavada eritin ve irmiği üzerine dökün. Bunun için orta büyüklükte bir ocak yeterli olacaktır. Orta ateşte yaklaşık iki üç dakika kadar sürekli karıştırın. İyice kavrulduktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte irmiği karıştırmaya devam edin. Karıştırma işleminden önce irmiğin rengi krem tonlarındayken karıştırma işleminden sonra sütlü kahverengine dönmektedir. Yaklaşık 6 dakikalık bir karıştırma işleminden sonra şekeri ekleyin ve bir dört dakika kadar karıştırmaya devam edin. İrmik, zaten içinde biraz fazla şeker bulundurduğu için çok fazla şeker eklemeniz tavsiye edilmez. Bir ya da bir buçuk bardak şeker yeterli olacaktır. Bu etapta dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Şeker eklendikten sonra irmik çok çabuk kararabilir ve hatta yanabilir. Bu yüzden elinizi hızlı tutarak irmiği yakmadan karıştırmanız gerekmektedir.

Bu etaptan sonra ise irmiğin altını kısık ateşten normal ateşe getirin ve suyu ekleyin. Suyu eklerken dikkatli olmanızda fayda var çünkü sıçrama olabilir. Su hemen kaynayacağı için bir süre sonra tekrar kısık ateşe almanız ve birkaç kez karıştırmaya devam etmeniz gerekir. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ise irmik, akışkan ve sulu bir kıvama gelecektir. Bu aşamadan sonra irmiğin altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Biraz dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar (0)