iPhone 12 fiyatına et: Bu etin kilosu 10 bin Türk lirası

İzmir Torbalı’da çalışan Bedirhan isimli kasap, özel soslar ve baharatlarla marine ettiği etin kilosunu 10 bin Türk lirasına satıyor. Bedirhan Günbey, bazı müşterilerin gelip şaka amacıyla et karşılığında araba takası önerdiklerini belirtiyor. 

YAŞAM 06.05.2021, 14:18 07.05.2021, 11:20
iPhone 12 fiyatına et: Bu etin kilosu 10 bin Türk lirası

İzmir Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nde kasap olarak çalışan Mehmet Bey ve oğlu Bedirhan Günbey, sattıkları etlerin fiyatları ile şehirde ün salmış durumda. 

Günbey ailesinin işlettiği kasapta pek çok çeşitten et bulunuyor. Çeşitli baharatlarla günlerce marine edilen etleri satan dükkanda tüm etler dikkat çekiyor. Fakat en çok konuşulan et, Japon “wagyu” sığırından alınan “kobe” eti. Uzun süre Japonya’dan özel olarak getirtilen bu et, sığırdan alınan embriyolar sayesinde artık Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanmış durumda. Fakat wagyu sığırının yetişme koşulları ve pahalılığı, etinin de pahalı olmasına sebep oluyor.



Sığır, özel yemlerle besleniyor

Ülkemizde yetiştirilen wagyu sığırı, özel olarak işlenmiş ve karıştırılmış yemlerle besleniyor. Sığır, belirlenmiş hava koşullarında yaşayabiliyor ve özel bakım istiyor. Yani bu sığırı yetiştirmek oldukça zor ve masraflı.



Üç dakikada pişiyor

Bedirhan Günbey isimli kasap, kobe etini şu şekilde anlatıyor: “İş yerimizdeki tüm etleri olduğu gibi kobe etini de en az 40, en fazla ise 60 gün boyunca kaya tuzunda dinlendiriyoruz. Bu aşamada amacımız, etin pişme süresini minimum zamana indirmek. Tuzdan aldığımız eti, özel baharatlar ile dövüyoruz. Ardından tereyağına batırıyoruz ve burada birkaç saat bekletip ardından kaya tuzuna sürtüyoruz. Bu şekilde etlerimiz marine edilmiş oluyor ve elbette ki daha sağlıklı oluyor. Tuz, tereyağı ve baharatla marine edilen et, döküm tavada bir yanı bir buçuk dakika diğer yanı da bir buçuk dakika olmak üzere toplamda üç dakikada pişiyor.”



Etler için yurt dışından geliyorlar

Bedirhan Günbey, etlerine olan ilgiyi ise şu cümlelerle belirtiyor: “Etlerimizin kilogram fiyatı 160 Türk lirasından başlayıp 10 bin Türk lirasına kadar çıkıyor. Bu etleri yiyenler, daha önce hiçbir yerde bu kadar güzel et yemediklerini söylüyorlar. Maddi şartlardan dolayı 10 bin Türk lirası olan kobe etini satın alan fazla olmuyor fakat bunu alan kişiler, olumlu şeyler söylüyorlar. Sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde Katar’dan ve Dubai’den bu eti almak için gelen müşterilerimiz oluyor. Etin değerini ve tadını bilen kişiler bunu satın alıyor. Tadını merak edenlere ise tattırıyoruz.”



Müşteriler oldukça memnun

Et almak için kasaba uğrayan müşterilerden Uğur Gülvancı isimli bey de memnuniyetini şu şekilde dile getiriyor: “Kasabı, sosyal medyada gördüm. Kuzenimin de tavsiyesiyle buraya geldim. Kendisi buradan memnun. Eti çok seven bir aileyiz. Gece vakti sosyal medyada buranın videolarını izlerken duramadık, almaya geldik.”



Araba takası teklif ediyorlar

Kasap baba Mehmet Günbey, bu etin özelliklerini şu şekilde anlatıyor: “Bu sığırlar, İç Anadolu’da, nemsiz ortamlarda yetişiyor. Eksi 10 ve artı 10 derece arası, sığırların yetişmesi için en ideal ortam. Kendimize ait oluşturduğumuz yemler ile besliyoruz. Japonların sığır besleme şeklinde farklı bir beslenme rutini belirledik. Ülkemizin pek çok yerinden bu eti almak için talep geliyor. Biz, müşterilerimizin uçak biletini alıyoruz ve İzmir’e getirtiyoruz. Müşterilerimiz geliyor, eti tadına bakıp satın alıyor ve memleketine dönüyor. Katar’dan, Dubai’den ve İsrail’den gelen pek çok kişi var. Bazı müşterilerimiz ise ete karşılık arabalarını verebileceklerini söyleyerek espri yapıyorlar.” 

Yorumlar (0)