‘İntihar Deresi’nin sırrı çözülemiyor

Muğla’nın Yatağan İlçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında ‘İntihar Deresi’ olarak bilinen derede çok sayıda içi boş salyangoz bulunmasının sırrı bir türlü çözülemiyor.

YAŞAM 09.04.2021, 13:05 09.04.2021, 18:14
‘İntihar Deresi’nin sırrı çözülemiyor

Yelin bazı dönemlerinde derede meydana gelen bu durumun neden kaynaklandığına bir anlam veremeyen yöre halkı, salyangozların derede intihar etmesinden dolayı kabuklarının burada biriktiğini düşünüyor.

Yüzlerce salyangoz kabuğu çevreye yayılıyor

Yılın belirli dönemlerinde çevreye yüzlerce salyangoz kabuğu yayan derenin bu sırrı henüz çözülmemişken, bölgede yaşayan vatandaşlar, salyangozların derede intihar ettiğine dair çok sayıda rivayet bulunduğunu dile getiriyor.

"Sebebini çözemedik"

Derenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi'nde ikamet eden ve hayatının bu bölgede geçtiğini belirten Nazmi Şahin, derede şimdiye dek hiçbir şekilde canlı salyangoza rastlanmadığını sadece kabuklarının görüldüğünü söyledi.

Şahin, “Doğdum, büyüdüm, hayatım Gökpınar köyünde geçti. Çocukken bu bölgede sürekli hayvanlarımızı otlatıyorduk. Buralarda salyangozların canlı halini görmüyorduk. Ama şimdi dere boyunca nereye gitsek salyangoz kabuklarını görmek mümkün. Bunun sebebi nedir bizde bilmiyoruz. Sadece salyangozların bu derede intihar ettiği için sadece kabuklarının görüldüğü söylentileri var” dedi.

Öte yandan bölgede görülen salyangoz kabuklarının net olmamakla beraber aşırı soğuklardan ölmüş olabileceği de değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)