İnternetten görüp başladı, şimdi istiridye mantarından aylık 3 ton üretiyor

İnternetten görmesinin ardından üretmeye başladığı istiridye mantarında başarıyı yakalayan Hayati Öztürk, bir odada aylık 3 ton mantar üretiyor.

YAŞAM 28.03.2021, 14:31 29.03.2021, 10:03
İnternetten görüp başladı, şimdi istiridye mantarından aylık 3 ton üretiyor

Afyonkarahisar’da internetten görüp istiridye mantarı üretmeye başlayan bir genç günlük olarak yaklaşık 100 kg mantar üretmeye başladı.

İstiridye mantarının ardından Öztürk üretimine kavak ve kayın gibi farklı mantar türleriyle devam etti. Şimdi ise Öztürk gelen taleplere yetişemediğini söylüyor.

Hayati Öztürk, Dinar şehir merkezinde yaşamını sürdürüyor. İnternetten görmüş olduğu istiridye mantarını üretmeye karar veren adam evinin yanında bir yer yaptı. Şimdi ise aylık ortalama 3 ton mantar üretiyor.

Kavak ve kayın mantarı da üretecek

Öztürk, ürünlerini ülkenin birçok şehrine gönderdiğini söyleyerek, istiridye mantarıyla başlamış olduğu üretimine ilerleyen dönemlerde kavak ve kayın mantarıyla da devam edeceğini kaydetti.

İstanbul, Bursa ve İzmir’e satılıyor

Üretilen mantarların büyük bir kısmının Bursa, İstanbul ve İzmir gibi şehirlere satıldığını kaydeden Öztürk ortalama büyüklükteki bir odada 10 tonluk mantar üretimi yapılabildiğini ve ailesinin geçimini bu şekilde sağladığını söyleyerek, işsiz gençlere de bu alana yönelmelerini tavsiye ediyor.

Yorumlar (0)