Instagramlık görüntüler! Doğaya salınınca...

Tunceli'de göçebe yaşayan göçerlerin, bir süre sonra kendilerine geri geldiği için doğaya serbest bıraktığı atlar yaylalarda Instagramlık görüntüler oluşturuyor.

YAŞAM 10.08.2020, 16:14
Instagramlık görüntüler! Doğaya salınınca...

Göçebe yaşam biçimleriyle bilinen ve "göçerler" olarak anılan aileler, yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için Tunceli ilinin Ovacık ilçesinde Munzur Dağları'nın yüksek kesimlerine çıkıyor ve yük taşımada kullandıkları atları doğaya salarak hem atların özgürlüğün tadını çıkarmalarını sağlıyor hem de yaylalara ayrı bir renk katıyor.

1500 rakımlı Ovacık ilçesi tabiat harikalarıyla dikkat çekiyor. Munzur Vadisi Millî Parkı, Munzur Gözeleri, Mercan Vadisi, Kırkmerdiven Şelaleleri ve Harami Deresi'ni bağrında bulunduran Ovacık ilçesi, zengin florası, bakir doğası, yaban hayatı, endemik türleri ve yemyeşil yaylalarıyla eşsiz manzaralar sunuyor.

Ovacık ilçesindeki Munzur Dağları'nda yer alan 3000 rakımlı Kepır Yaylası ise yaz aylarında göçer ailelere ve onlara ait binlerce koyun ve vefakâr hizmetkârları atlara ev sahipliği yapıyor.

Haziran ayında dev koyun sürüleriyle Kepır Yaylası'na gelen göçerler, köyden yaylaya geliş gidişte peynir ya da erzak taşımak için atları kullanıyor. Göçerler, gruplar halinde göçebe yaşamlarında uğrak yeri yaptıkları yaylalara renk veriyor.

Yeşilin her türlü tonuna sahip bu yaylalarda, dere veya göl çevresinde çıkan otların tadını çıkaran atlar özgürlüğün verdiği mutluluğu, yaptıkları dört nala koşularla gösteriyor.

Bu eşsiz doğa içinde birer figür olan atların mutluluğu, doğasever ve fotoğrafçıların dikkatini cezbediyor.

Yorumlar (0)