'Instagram'cılar için doğal stüdyo

Mersin ve Adana'da, halk arasında 'günebakan' olarak da adlandırılan ayçiçekleri, görenlerin ilgisini çekiyor

YAŞAM 27.06.2021, 21:15
'Instagram'cılar için doğal stüdyo

Çukurova'yı adeta sarıya boyayan uçsuz bucaksız ayçiçeği tarlaları, fotoğraf tutkunları tarafından doğal stüdyo olarak kullanıyor.

Ülkemizin verimli topraklarına sahip Çukurova'da, halk arasında 'günebakan' olarak da bilinen ayçiçeği, mayıs-haziran aylarında yapraklarını açmasıyla birlikte sarının farklı tonları ve güzelliği ile büyük ilgi topluyor.

Özellikle gün doğumu ve batımına yakın vakitlerde ayrı bir güzelliğe bürünen ayçiçeği tarlaları, çok sayıda fotoğrafçı tarafından açık hava stüdyosu olarak kullanılıyor.

Fotoğrafseverler, adeta sarı gelinliği andıran ayçiçeği tarlalarında en iyi kareyi çekebilmek için uzun vakit geçiriyor.

Bazı çiftler ise düğün öncesi veyahut hamilelik fotoğraf çekimini, ayçiçeği tarlalarında yaptırmayı tercih ediyor. Ayçiçeği tarlaları, bölgedeki yollardan geçen yurttaşların da ilgisini çekiyor. Yurttaşlardan kimisi 'günebakanlar' arasında geziyor kimisi de özçekim (selfie) yapıyor.

"Doğal ve güzel bir görüntü"

Fotoğrafçı Yonca Yel, ayçiçeği tarlalarında sık sık çekimler yaptıklarını dile getirdi.

Bölgenin doğal bir stüdyo haline geldiğini söyleyen Yel, "Ayçiçeği tarlaları genel itibarıyla çiftlerin ve aile çekimlerinin yapıldığı doğal bir stüdyo haline geldi. Aslında insanları biraz da biz yönlendiriyoruz. Arka planda gerçekten güzel ve doğal bir görüntü oluşuyor." diye konuştu.

Ayçiçekleri arasında fotoğraf çektirenlerden Melda Özaltun da bu mevsimde şehrin çok güzel bir hale geldiğini kaydederek, "Bu mevsimde Adana harika oluyor. Ayçiçekleri de açıyor, doğal bir stüdyo oluşuyor. Biz de fotoğraf çektirmek için geliyoruz. Zaten özçekim yapmayı çok seviyorum." sözlerini sarf etti. 















Yorumlar (0)