İnsanların neden paranormal olaylar yaşadığı açıklandı!

Hepimizin daha önce yaşadığı veya yakınlarının başına gelen paranormal olaylar vardır, acaba ne kadarı gerçek?

YAŞAM 28.10.2019, 16:06 28.10.2019, 16:16
İnsanların neden paranormal olaylar yaşadığı açıklandı!

Bilim insanları, insanların hayalet gördükleri konusunda ne kadar yanıldığımızı söylemekten dillerinde tüy bitti. Hepsinin bizim kafamızda kurduğumuz şeyler olduğunu belirtiyorlar. Aslında çok da yanlış sayılmazlar, yaptıkları bazı açıklamalar oldukça inandırıcı. Bugün de bu bilimsel açıklamaları inceleyeceğiz. Ancak bu, hala inanmayı seçmeyeceğimiz veya cinli perili filmler izlediğimizde 2 hafta boyunca ışık açık yatmayacağımız anlamına gelmiyor. Her ay “cin”, “hayalet” veya herhangi bir paranormal varlık başrolünde çekilen film var, bunların piyasasını da bilimsel açıklamalarımızla kurutmak istemeyiz.

Paranormal varlıkları görmek insanın telkin gücüyle alakalıdır

Eğer  paranormal olayların gerçekliğine inanıyorsanız ve birileri size girmek üzere olduğunuz eve ya da otele cinlerin musallat olduğunu söylerse, işte o zaman paranormal bir deneyim yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek (ya da en azından ürkütücü şeyler de hissedebilirsiniz). Aslında bunu düşünmek için bilimin bize söylemesine gerek yok ama yine de bir göz gezdirmek iyi olacaktır.

1997'de yapılan bir araştırmada, bilim insanları 22 kişiyi ürpertici bir tiyatroya yerleştirdi ve gözlem yapmalarını söyledi. Deneklerin yarısına tiyatronun perili olduğunu, diğer yarısına ise tiyatronun tamiratta olduğu söylendi. Tahmin edilebileceği gibi, perili bir tiyatroyu ziyaret ettiklerini düşünenler insanlar, raporlarına paranormal olaylar yaşadıklarını ve ürpertici şeyler hissettiklerini yazdı. Diğerleri ise hiçbir şey olmamış gibi raporlarında tiyatronun mimarisinden bahsettiler.

Soğuk noktalar

Paranormal araştırmacılar genellikle "soğuk noktalar" hakkında konuşurlar, ancak unutmamak gerekir ki evlerin de yaşlanma eğilimi vardır. Bu yüzden, sadece soğuk bir noktada yürüdüğünüz için mutlaka bir ruhun kişisel alanını ihlal ettiğiniz anlamına gelmez. Soğuk noktalar  doğal bir fenomendir. Araştırmacılar, gerçekte sıcaklık değişiminin bir nedenini bulmaya çalıştıklarında, genellikle bir baca ya da bir  pencere gibi bir şeyden kaynaklandığını belirtirler. Sıcaklıktaki ani bir düşüş hissi, nemdeki bir düşüşle de ilişkili olabilir.

Stresli olduğunuz için paranormal olaylar yaşabilirsiniz

Birkaç araştırmacı "Doğaüstü Olaylar: Bireysel Farklılıklar ve Durumsal İlişkiler" adlı bir makale yayınladılar ve eveti kulağa daha inandırıcı geliyor. Bu özel makale paranormal deneyimleri olan kişilerin genel olarak manevi deneyimler fikrine daha açık olma eğiliminde olduklarını ve ayrıca “daha ince zihinsel sınırları” ve daha yüksek empati kurma yetileri olduğunu işledi. Ayrıca, “tehdit edici ve belirsiz bir ortamda,” insanların dini olmayan paranormal deneyimler yaşamaya daha yatkın oldukları bulundu. Başka bir deyişle, cin figürü görmek veya Tanrı ile konuşmak yerine, çevresel stres yaşayan bir kişi, gölge şeklinde figürler görebilir.
 

Beyinde yaşanan bir arızadan kaynaklı olabilir

2006'da İsviçre'deki bir nörolog, 23 yaşındaki bir kadının yaşadığı nöbetlerin kaynağı olan beynin o kısmını izole ederek durumu açıklığa kavuşturdu. Çünkü, daha öncesinde, arkasında duran gizemli gölge şeklinde bir kişi hissettiğini söyledi. Daha da ürkütücü, gölge adam onu taklit ediyordu -her hareket ettiğinde o da hareket ediyordu. Beynin o kısmındaki arızanın tedavisiyle gölge adam bir daha görülmedi. Bazı araştırmacılar, beynin o kısmının arızalanması, izlenme veya orada olmayan bir şey tarafından takip edildiğinizi hissettiğiniz o korkunç duygudan sorumlu olduğunu söylüyor.


 

Yorumlar (2)
adımdan sana ne? 3 yıl önce
bu şeyler kuranda da geçiyor. yani bende bilimin hep doğruyu gösterdiğini biliyorum yani bazıları halüsinasyon evet ancak doğru olanları da var. sonuç;
paranormal olaylar gerçektir.
Gercekismimiyazamam! 3 yıl önce
Paranormal olayları hep araştırdım ve düşüncem şu:youtubeda bir suru paranormal olay anlatan kanallar var fakat onun ya eğlence yada gercek olduğu söylenmiyor oyüzdende insanlar paranormal olaylara kaniyorlar ve paranormal olaylar gercekdir.sadece paragozluler insanlari korkutarak insanlarin illuzyon gormesini sagliyor fakat bazilari gercek
Not:bu kanallarin hic birini izlemiyorum ama paranormal bi canli gordum