İngiltere’de heyecanlandıran keşif! Yaprakları 3 metre…

İngiltere’de bulunan bir botanik bahçesinde yeni bir nilüfer türü keşfedildi. 

YAŞAM 04.07.2022, 16:27 05.07.2022, 08:49
İngiltere’de heyecanlandıran keşif! Yaprakları 3 metre…

İngiliz basınında yer alan habere göre, Kew Kraliyet Botanik Bahçesi’nde heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Botanik bahçesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yaprakları 3 metreyi aşan ve daha önce keşfedilmemiş yeni bir nilüfer türünün belirlendiği duyuruldu. 

177 yıllık geçmişi var

Yaklaşık 177 yıldır varlığını sürdüren dev nilüfer çiçeğine “Victoria Boliviana” adı verildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, dev nilüfer çiçeğinin geçmiş yıllarda yeni bir tür olarak düşünülmediği için farklı isimlerle tanımlandığı vurgulandı. 

Yalnızca gece saatlerinde çiçek açıyor

Victoria Boliviana olarak adlandırılan dev nilüfer türü, özellikle 3 metreye kadar uzayabilen büyük yaprakları ile dikkat çekiyor. Yeni keşfedilen devasa bitki, yalnızca gece saatlerinde çiçek açıyor. 

“Nilüfer çiçeği ailesine yeni bir tür daha katıldı”

Dünyaca ünlü nilüfer çiçeği araştırmacılarından Carlos Magdelana, İngiltere’de heyecan verici bir gelişmeye imza attıklarını dile getirerek, “Bu bitkiyi uzun süredir inceliyorduk. ‘Victoria Cruziana’ ve ‘Victoria Amazonica’ türlerine benzeyen bir bitkiydi. Ancak biz farklı özellikleri bulunduğundan şüphelendik. Yapılan araştırmalar da bunu doğruladı. Nilüfer çiçeği ailesine yeni bir tür daha katıldı” şeklinde konuştu. Yapılan araştırma, ‘Plant Biology’ isimli dergide de detaylı bir şekilde yer aldı.

Yorumlar (0)