İmza tapu memurunun dikkatini çekince...

İstanbul'da 2,5 milyon liralık tapu üzerinde sahtecilik girişimi, tapu memurunun dikkati sayesinde engellendi. Başkasına ait araziyi satma hazırlığındaki dolandırıcı, satışın yapılacağı gün gözaltına alındı.

YAŞAM 06.05.2020, 14:03
İmza tapu memurunun dikkatini çekince...

İstanbul'un Fatih ilçesinde 2 milyon 500 bin lira değerindeki gayrimenkulü sahte nüfus cüzdanı ve sahte vekaletname kullanarak satmaya çalışan dolandırıcı, Fatih Tapu Müdürlüğü memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Fatih Tapu Müdürlüğüne 4 Mayıs'ta Web başvuru sistemi üzerinden Dayahatun Mahallesi'nde K.K. adına kayıtlı gayrimenkulün satışı için müracaatta bulunuldu.

Fatih Tapu Müdürlüğü yetkilileri tarafından başvuruda kullanılan evrak incelendiğinde, satıcının nüfus cüzdanıyla vekaletnamedeki imzasında uyumsuzluk olduğu fark edildi.

Bunun üzerine Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü ile yazışma yapan Fatih Tapu Müdürlüğü yetkilileri, nüfus cüzdanının sahte olduğunu öğrendi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimlere bilgi veren Fatih Tapu Müdürlüğü yetkililerinin dikkati sayesinde, satış işleminin gerçekleştirileceği bugün, evrakta sahtecilik yapan dolandırıcılık zanlısı gözaltına alındı.

Sahte evrakla satılmaya çalışılan gayrimenkulün değerinin 2 milyon 500 bin lira olduğu ve gerçek sahibinin K.K. isimli bir vatandaş olduğu, K.K.'nın İstanbul'un başka ilçelerinde de çok sayıda taşınmazı bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar (2)
Nil 4 yıl önce
Allah tapu çalışanlarının yardımcısı olsun.
Tapucu 4 yıl önce
Peki tapucuya ne oldu diğer gün 15 adet yeniden işlem veya şöyle diyeyim bu gözden kaçsaydı nolacaktı o zaman emin olun kimse yoğunluktan gözden kaçmış denilmez bile