İmamoğlu: 2050'de İstanbul'u böyle hayal ediyorum!

İstanbul'un gelecekte nasıl bir görünüme kavuşacağına ilişkin vizyonunu paylaşan (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da göreve gelen herhangi biri, kendi isteklerine göre şehrin çehresini değiştiremeyecek. 2050 yılında yeşil teknolojiyle donatılmış, özgür, çeşitliliklere açık ve yaşanabilir bir İstanbul hayal ediyoruz." dedi.

YAŞAM 06.07.2022, 11:26 Hakan Öksüz
İmamoğlu: 2050'de İstanbul'u böyle hayal ediyorum!

Florya'da düzenlenen bir açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin 2050 yılında nasıl bir görünüme sahip olacağı ile ilgili vizyonunu açıkladı. "Farklı bir İstanbul hayal ediyoruz." diyen İmamoğlu, yaptığı sunumda yer alan bilgilerin verilere dayalı olduğunu söyledi.

"Hiç kimse kafasına göre şehrin çehresini değiştiremeyecek"

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) kent genelinde çalışma yürütmeye yetkili olduğunu kaydeden İmamoğlu, "İstanbul'a eski ruhunu yeniden kazandıracak, bir yandan da gelecekteki dünyayla entegre olmasını sağlayacağız. Bundan sonra İstanbul'da göreve gelen herhangi biri, kendi isteklerine göre şehrin çehresini değiştiremeyecek. Buna biz de dahiliz. İPA, kentin görünümü ile ilgili çalışmalar yapacak." dedi.

"İstanbul'u yeşil teknoloji ile donatacağız"

Yerel yönetimlerle hükümet arasındaki iletişimsizliği bir an önce ortadan kaldırmak gerektiğine değinen Ekrem İmamoğlu, "Yerel yönetim reformuna ihtiyacımız var. Bu reform, hayalini kurduğumuz 2050 yılındaki İstanbul için de oldukça önemli. İstanbul'u 2050'de nasıl mı hayal ediyoruz? Bütün çeşitliliklere açık, özgür ve canlı bir kent. Bir dünya kenti olan İstanbul, 2050 yılında üretici ve yenilikçi insanlardan oluşacak. İstanbul'u yeşil teknoloji ile donatmak, vizyonumuzun temellerinden biridir." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'u sürdürülebilir bir kente dönüştürmek istiyoruz"

Yapılacak çalışmaların sonucunda İstanbul'u sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kente dönüştürmek istediklerini aktaran İmamoğlu, "Bahsettiğimiz İstanbul hayal değil. Sunumunu yaptığım 'Vizyon 2050 Belgesi', bunun nasıl gerçeğe dönüştürüleceğine dair bir yol haritası niteliğinde. İstanbul'un daha refah ve özgür bir kent olması mümkün. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında İstanbul'un üstleneceği rol oldukça önemli." dedi.

Yorumlar (0)