İlk kırmızı kodlu yağış, çiseleme başladı

İlk kırmızı kodlu uyarının yapıldığı Antalya'da çok kuvvetli sağanak yağış başladı.

YAŞAM 11.12.2019, 12:08
İlk kırmızı kodlu yağış, çiseleme başladı

Vatandaşları, kuvvetli meteorolojik hadiselerle ilgili uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında ilk kırmızı kodlu uyarının yapıldığı ve "çok kuvvetli sağanak yağış" olarak vurgulanan yağmur Antalya'da başladı.

Metrekareye 100-250 kilogram civarında yağış düşmesi beklenen Antalya'da, sabah saatlerinden itibaren yağış hafif olarak ve atıştırma şeklinde başladı. Farklı bölgelerde aralıklarla devam eden yağış bir şimdilik bir olumsuzluğa sebep olmadı.

Vatandaş uyarıyı dikkate aldı

Yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar ise cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturmadı. Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nın hayli sakin olduğu görüldü.

Ekipler hazır bekletiliyor

Bulutlarla kaplanan Antalya'da, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AFAD'ın tüm ekibi, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Antalya Valiliği bünyesinde kurulan kriz masasında da anlık gelişmeler izleniyor.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, yağışın çiseleme şeklinde devam ettiğini fakat gün boyunca şiddetli yağış beklediklerini kaydetti.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, yağışın yarın öğle saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini belirterek, vatandaşlara, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması uyarısı yaptı.

Yorumlar (0)