İlk kez ezan okunacaktı... Kabloyu kestiler!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ilk kez hoparlörden ezan okunacaktı. Hoparlöre giden kablo kesilince ezan okunmadı.

YAŞAM 09.11.2019, 01:22
İlk kez ezan okunacaktı... Kabloyu kestiler!

Genellikle Faslıların gittiği Mavi Cami'de, kimliği belirsiz kişiler tarafından çatıdaki kablonun kesilmesi sonucu cuma namazı ezanı hoparlörden okunamadı.

Gelecek haftaya ertelendi

Caminin basın sözcüsü Nourdeen Wildeman, aylar önce duyurusu yapılan cuma namazı ezanının, hoparlöre giden kablonun kesilmesi sebebiyle okunamadığını ve gelecek haftaya ertelendiğini belirtti.

Ezan için halkın ve basının cami önünde beklediğini söyleyen Wildeman, ertelenme nedeniyle üzgün olduklarını belirtti.

"Bunu yapan kişiyi bilmiyoruz"

Wildeman, "Namaz sonrası sebebini araştırdığımızda caminin çatısında hoparlöre giden bir kablonun kesildiğini fark ettik. Bunu yapan kişiyi bilmiyoruz. Muhtemelen ezanın hoparlörden okunmasına karşı olan birisi." ifadesini kullandı.

"Kablonun dün gece veya sabah kesilmiş olması lazım"

Wildeman, kablonun bilerek kesildiğine işaret ederek "Bugün cuma namazında bir sıkıntı yaşamamak için dün akşam ses sistemini kontrol ettik ve deneme yaptık. Kablonun dün gece veya sabah kesilmiş olması lazım." yorumunu yaptı.

"Tekrar deneyeceğiz"

İslamofobik saldırıların arttığına değinen Wildeman, "Bu durum farklı. Olayı fazla büyütmeden sadece bir kablonun kesilmesi olarak görmek istiyoruz. Önceliğimiz kabloyu tamir edip haftaya cuma namazında tekrar denemek." dedi.

Yorumlar (0)