İlk kadın komandomuz göreve hazır 

Foça Jandarma Komanda Okulu’nda eğitimini tamamlayan ilk kadın komandomuz göreve hazır. 

YAŞAM 03.06.2021, 16:09 04.06.2021, 17:38
İlk kadın komandomuz göreve hazır 

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda eğitimini tamamlayan ilk kadın Jandarma Komando Astsubay Çavuş Su Yıldız, görevlerini başarıyla yerine getirmek için emir bekliyor.

“Meskun mahalde teröristlerle mücadele harekatı” kursunda eğitim gören Su Yıldız, terörle mücadelede bulunan uzman asker kadrosuna adını yazdırmış durumda.  

Zorlu eğitimden geçti

Zorlu eğitimlerden geçtiğini belirten Su Yıldız, yakılmış araba, tünel, iç içe yapılar, barikatlar gibi çok sistemli ve gerçekçi parkurlarda eğitim aldı. Sistem ve silah kullanma taktikleri, kamuflaj, gizlenme, gözetleme, hayatı idame, yakın dövüş gibi eğitimlerden de geçen Astsubay Çavuş Yıldız, Türkiye’nin ilk kadın komando astsubayı olmak için yarışan 20 kadın arasında zorlu eğitimi ilk tamamlayan kadın oldu.



Zorlu tatbikat görüntülendi

Astsubay Çavuş Su Yıldız’ın zorlu eğitimi, haber ajansları tarafından görüntülendi. Keskin nişancı tüfeğini, el bombasını ve diğer ateşli silahları ustalıkla kullanan Su Yıldız ve bağlı bulunduğu tim, senaryo gereği içerisinde terör unsurlarının bulunduğu bir meskun mahal operasyonu gerçekleştirdi.



Çocukluk hayali gerçek oldu

Su Yıldız, jandarma olmanın çocukluk hayali olduğunu ve bu hayalini 3 sene önce gerçeğe dönüştürdüğünü belirtti. Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden mezun olan ve Yalova Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan Yıldız, göreve devam ettiği sırada Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’ne kaydolduğunu ve eğitimini başarıyla tamamladığını aktardı.



Eğitim aldığı okulda öğretmen oldu

Su Yıldız, eğitim aldığı Foça’daki okulda şu anda yakın boğuşma öğretmenliği yapıyor. Siyah kuşak olarak öğretmenlik yapan Astsubay Çavuş Yıldız, jandarma teşkilatının şehirde ve kırsalda gösterdiği terörle mücadele başarılarından etkilendiğini ve bu sebeple gönüllü olarak eğitime başvurduğunu ifade ediyor. 

Yorumlar (0)