İlk görev yerine giderken yaşamını yitirmişti… İşte Özge Kılıç'ın son mesajları 

İlk görev yeri olan Erzurum’a giderken otomobilin takla atması sonrası yaşamını yitiren genç öğretmen Özge Kılıç, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Son yolculuğuna uğurlanan Kılıç’ın yakın arkadaşıyla olan son mesajlaşması ise yürekleri burktu.

YAŞAM 07.09.2022, 11:07
İlk görev yerine giderken yaşamını yitirmişti… İşte Özge Kılıç'ın son mesajları 

Özge Kılıç önceki gün, öğretmenlik kariyerindeki ilk görev yeri olan Erzurum’un Hınıs ilçesine gitmek için ablası Gamze Yavuz ve babası Hüseyin Kılıç ile birlikte Isparta’dan yola çıktı. Baba Hüseyin Kılıç’ın kullandığı araç, Hınıs’a bağlı Aşağı İncesu Mahallesi’nde kontrolden çıkarak önce karşı şeride geçti, ardından da takla attı. Feci kazada Özge Kılıç yaşamını yitirdi. Babası ve ablası ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Babası ve ablası taburcu oldu

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Kılıç, sol kolundan ameliyat oldu. Gamze Kılıç ise sağ kolundan yaralandı. Tedavileri tamamlanan baba-kız, ardından taburcu edilerek hastaneden ayrıldı. 

Atandığı okulun adı “Özge Kılıç İlkokulu” olarak değiştirildi

Özge Kılıç’ın cenaze töreninde ise gözyaşları sel oldu. Kızının Türk bayrağına sarılı tabutunun başından ayrılmayan anne Döndü Kılıç, “Benim çocuğum şehit” diyerek feryat etti. Cenaze töreni sonrası Özge Kılıç’ın naaşı, Isparta’da bulunan Halife Sultan Mezarlığı’nda defnedildi.  Öte yandan yaşamını yitiren genç öğretmenin ismi, atandığı okul olan Kongor İlkokulu’na verildi. Kongor İlkokulu’nun adı Özge Kılıç İlkokulu olarak değiştirildi. 

Son mesajları ortaya çıktı

Özge Kılıç’ın yakın arkadaşı Hande Sarığlan’a gönderdiği son mesajlar da ortaya çıktı. Arkadaşına Whatsapp üzerinden atanma belgesini yollayan Özge Kılıç’ın, “Atandım kanki, birazdan yola çıkacağız” diyerek mutluluğunu paylaştığı görüldü. Genç öğretmen yazışmanın devamında ise, “Şoktayım, kendimde değilim” ifadelerini kullandı. Özge Kılıç’ın arkadaşına, “Darısı sizin başınıza” diyerek temennide bulunması ise yürekleri dağladı.  

“Kaza anında Özge dışarı fırlamış”

Kaza gününe ilişkin açıklamalarda bulunan Özge Kılıç’ın babası Hüseyin Kılıç, “Kızım hafta başında yeni okulunda öğretmenliğe başlayacaktı. Özge, ben ve ablası ile birlikte Isparta’dan yola çıktık. Üçümüzün de ehliyeti vardı. Değişe değişe Erzurum’a kadar geldik. Sonra bir anda araç yoldan çıktı. Varacağımız yere çok az kalmıştı. Yaklaşık 30 kilometre vardı. Kaza anında Özge dışarı fırlamış. Biz araçta yaralandık. Ancak maalesef kızımı kaybettik. Yaşadığımız bu acının tarifi yok. Allah hiçbir anne babaya bu acıyı yaşatmasın. Hepimizin yüreği yanıyor” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)