İlginç komplo teorileri

İngiltere Kraliçesi Elizabeth insan eti mi yiyor, Finlandiya diye bir ülke yok mu? İşte ilginç komplo teorileri...

YAŞAM 30.04.2019, 19:40 01.05.2019, 00:00
İlginç komplo teorileri

Kulağınıza çalınan birçok komplo teorisinin saçma olduğunu düşünüp üstünde durmazsınız bile. Ancak aşağıda yazılanlar, ilginçliğinden ötürü biraz daha kulak kabartılacak cinsten!

Finlandiya bir ülke gerçekten var mı?

2015 yılında ‘Raregans’ isimli bir Reddit kullanıcısı, oldukça garip bir iddia ortaya attı. Kalabalık bir inanan kitlesine ulaşan iddiaya göre, aslında Finlandiya diye bir ülke yoktu! Ona göre bu ülke, Soğuk Savaş Dönemi’nde balıkçılık haklarını korumak isteyen Rusya ve Japonya’nın ortaya attığı bir ‘doldurma toprak parçası’ idi.

Komplo teorisine göre; ülkenin nüfusunu Estonya, İsveç ve Rusya vatandaşları oluşturuyordu.

Kraliçenin uzun yaşamasının nedeni ne?

İngiltere Kraliçesi’nin uzun yaşamasının sebebinin insan eti yemesi olduğunu içeren bir iddia ortaya atıldı. Bu teoriye göre; sarayda çalışan birisinin, Kraliçe’nin özel buzdolabını açtığı ve içinde insan kalıntıları bulduğu öne sürülüyor.

Sahte Melania Trump!

2018 yılının Ekim ayında ortaya atılan iddia inanması güç olsa da tüylerimizi diken diken etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın gezilerini takip eden ve konuşmalarını izleyen bazı kişiler arka plandaki garip bir durumu fark etti. Onlara göre, Trump ile seyahatlere çıkan eşi Melania Trump, her seferinde öncekinden daha farklı görünüyordu.

İddiaya göre, Trump’ın Beyaz Saray’da yaptığı basın açıklaması sırasında arkada bekleyen ‘sahte Melania’ gerçeğine göre biraz daha kısa!

AIDS virüsünü Dünya Sağlık Örgütü oluşturdu

Milyonlarca kişinin ölümüne yol açan AIDS virüsü belki de araştırılması gereken bir iddia ortaya atılmıştı. Bu virüsün 1974 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yaratıldığını öne süren doktor William Campbell, virüsün üretilme amacının, dünya nüfusunu azaltmak olduğunu söylüyor.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi

Uzun yıllar boyunca Miami kıyılarından geçen uçaklar ve gemiler geride iz bırakmaksızın kayboldu. Geride kalıntı bulunmayınca da bu gizemli olay bir komplo teorisine dönüştü. Teoriye göre;  Miami, Porto Rico ve Bermuda arasında yer alan üçgen bölgeye giren uçak ve gemiler, uzaylılar tarafından kaçırılıyordu. Bu komplo teorisine inanan, ancak bunun uzaylıların işi olmadığını söyleyen kimilerine göre ise olay daha derindi. Fakat onlar da tam olarak ne olduğunun bilinmediğini söylemekle yetindiler.

Okyanusun dibinde yapılan araştırmalar sonucunda gizem çözüldü. Bu bölgeye giren uçak ve gemilerin kaybolmasının nedeni, okyanusun dibindeki doğalgaz salınımıydı. Okyanus tabanından yayılan doğalgaz, yüzeye ulaşınca sıcaklıkla birlikte ‘Hidrat’ ismi verilen katı bir maddeye dönüşüyordu. O bölgeden geçen Golf Stream sıcak su akıntısı, hidratı sıvı hale getiriyordu. Hidratların yoğunluğu, suyun yoğunluğundan az olduğu için suyun yüzeyine çıkıyorlardı. Buharlaşan hidrat havanın da yoğunluğunu azaltıyordu. Yoğunluğu azalan bölgeden geçen gemiler bu nedenle, bir uçuruma düşermiş gibi suyun dibine düşüyordu. Uçaklar ise hava yoğunluğunun düşmesi nedeniyle irtifa kaybedip düşüyorlardı.

Harry Potter'ı aslında kim yazdı?

J.K. Rowling, Harry Potter isimli bir gencin büyücülük serüvenini anlattığı 6 kitapla kitap ve sinema dünyasında kalıcı bir etki yaratmıştı. 10 yıldan az bir sürede 6 tane koca kitabın yazılamayacağını düşünen bazı kişilere göre, yazar J.K. Rowling, halkla ilişkiler için ön tarafa sürülmüş bir reklam yüzüydü sadece… Onlara göre aslında kitaplar bir grup yazar tarafından yazılmıştı!

Justin Bieber aslında sürüngen bir uzaylı

Dünyayı yöneten kişilerin ve birçok ünlünün uzaydan gelen ve şekil değiştirebilen ‘Reptilian’ isimli bir ırk olduğu iddiası, komplo teorisyenlerinin favorilerinden biridir. Bu ırk aslında bir sürüngen olmasına rağmen insan şekline bürünebiliyorlardı. Barack Obama ve Justin Bieber gibi kişiler de bu ırktandı.

Yorumlar (0)