İlçede vakalar artınca seferberlik başlatıldı

Edirne'nin İpsala ilçesinde vaka sayıları artınca Kaymakamlık tarafından "virüsle mücadele seferberliği" başlatıldı.

YAŞAM 09.03.2021, 10:09 09.03.2021, 17:54
İlçede vakalar artınca seferberlik başlatıldı

Normalleşme kararlarının alındığı gün açıklanan vaka haritasında kırmızı renkle çok yüksek risk grubunda yer alan Edirne’de vaka sayıları artmaya devam ediyor. İpsala ilçesinde de vaka sayıları artarken Kaymakamlık harekete geçti.

“Virüsle mücadele seferberliği”

Vaka sayılarındaki artış devam eden Edirne’nin İpsala ilçesinde kaymakamlık harekete geçmeye karar verdi ve “virüsle mücadelede seferberlik" kampanyası başlatıldı.

Filyasyon ve dezenfeksiyon ekiplerinin ilçede yaptıkları çalışmalara iştirak eden Kaymakam Ekrem Güngör, ilçedeki vaka sayılarında artış olduğu ve bu anlamda çok dikkatli olmaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşlara evde kalmaları konusunda önemli uyarılarda bulunan Güngör, misafir kabul etmemelerini ve kalabalık ortamlardan uzak durmalarını istedi.

“Kırmızı listeden çıkacağız”

1 Mart'ta açıklanan vaka yoğunluk haritasında Edirne kırmızı renkle gösterilerek “çok yüksek” risk grubu arasında yer almıştı. Bu anlamda virüsle topyekun bir mücadeleye başladıklarını aktaran Güngör, hem ilçe hem de il olarak kırmızı listeden çıkacaklarına inandıklarını söyledi. Kaymakam Güngör sözlerine şöyle devam etti:

"Haydi İpsala vakalar sıfır olsun, salgın son bulsun. İpsala’daki vatandaşlarımızın desteği ile özellikle salgın kurallarına daha fazla uymasıyla bu salgını hep birlikte bitireceğiz. Hem ilçe hem de il olarak normalleşeceğiz ve kırmızı listeden çıkacağız. Kurallara uyan tüm hemşerilerimize fedakarlıklarından dolayı teşekkür ederiz."





 

Yorumlar (0)