İlber Ortaylı'nın fırçası bile bilimsel!

Dünyanın en değerli tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, izdihama neden olan gençlere bilimsel fırça attı.

YAŞAM 29.10.2019, 08:06
İlber Ortaylı'nın fırçası bile bilimsel!

İstanbul Üsküdar’da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta büyük izdiham yaşandı. İçeri girmeye çalışan gençlere Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Çocuklar hiç fizik diye bir şey okudunuz mu? Burada insanların üst üste mi oturmasını istiyorsunuz?" diye sordu.

Değerli tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, 29 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar Belediyesinin düzenlediği “Dünden Bugüne Cumhuriyet” konulu konferansta konuştu. Üsküdar Nevmekân Sahil’de gerçekleşen konferansta büyük izdiham yaşandı. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı izdihama neden olan gençlere, "Ne oluyor orada problem nedir? Yoğunluk olması gürültü olmasını gerektirmiyor ki!" diye kızdı.

"İstanbul'da düzgün anca bir tane var"

"Aldır içeri, aldır içeri" diye tezahürat eden gençlere ünlü tarihçi İlber Ortaylı, "Nereye alacağım, burada insanlar birbirini keser. Çocuklar hiç fizik diye bir şey okudunuz mu? Burada insanların üst üste mi oturmasını istiyorsunuz. İstanbul’da doğru düzgün konferans salonu, tiyatro, opera, klasik konser dinleyeceğiniz bir tane anca var. Şimdi artık çok rica ediyorum ya siz susun ya ben susayım!" diye konuştu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İstiklal Savaşı bir hukuk savaşıdır. Bir organizasyondur” diyerek savaş ve Cumhuriyet’in kuruluşu hakkında değerli bilgiler verdi.

Yorumlar (0)