İl il, saat saat sel uyarısı!

Meteoroloji'den; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği, su baskını ve ani sele karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Marmara, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de de sağanak yağış olacak. İzmir, Trakya, Çanakkale ile doğu ve orta Karadeniz'de de kuvvetli lodos bekleniyor.

YAŞAM 05.01.2021, 08:45
İl il, saat saat sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; Türkiye'nin iç, batı ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun batısı ve kuzeyi, Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz ile Aksaray, Nevşehir ve Kırklareli çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Yağışlar

Yağışlar genel olarak sağanak ve yağmur, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kar ve karla karışık yağmur, Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması öngörülüyor.

Yağışlar; Muğla ile Batı Akdeniz çevrelerinde yerel olarak metrekare başına saatte 21 ila 50 kilogram tekabül edecek şekilde kuvvetli, Antalya çevrelerinde metrekare başına saatte 51 ila 100 kilogram düşecek şekilde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacak.

Meteoroloji uzmanları, ulaşımda aksama, su baskınları, yıldırım düşmesi gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Don ve buzlanma

Gece saatlerinde ve sabah saatlerinde ülkenin doğusunda don ve buzlanma olayı, doğu ve iç bölgelerde ise yer yer sis ve pus oluşması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması bekleniyor.

Rüzgâr

Rüzgâr genel olarak güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeydoğu ve kuzey yönlerden hafif esecek, ara sıra da orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Kuzey Ege kıyıları, Marmara'nın batısı ile Doğu ve Orta Karadeniz'in iç bölümlerinde rüzgârın yer yer kuvvetli olarak ve kısa süreli de saatteki hızının 40 ila 70 kilometre dolaylarında fırtına şeklinde eseceği belirtiliyor.

İllerde hava

İSTANBUL: 16°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Sabah yağmurlu, sağanak yağışlı.

ANKARA: 10°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Aralıklı yağmurlu, sağanak yağışlı.

İZMİR: 18°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu.

ANTALYA: 17°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Sağanak yağışlı, gök gürültülü sağanak yağışlı.

ZONGULDAK: 18°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Aralıklı yağmurlu, sağanak yağışlı

TRABZON: 17°C. Parçalı bulutlu, az bulutlu.

ERZURUM: 2°C. Az bulutlu, açık.

DİYARBAKIR: 14°C. Az bulutlu, açık.

Yorumlar (0)