İkra Nur cinayetinde sanıklar hala ve amca için istenen cezalar belli oldu

Giresun'da ortadan kaybolduktan bir süre sonra bölgedeki bir derede cansız bedenine ulaşılan küçük İkra Nur'un halası için 5 yıl amcası içinse 12 ile 15 yıl arasında mahkûmiyeti istendi.

YAŞAM 08.04.2021, 14:52 09.04.2021, 09:39
İkra Nur cinayetinde sanıklar hala ve amca için istenen cezalar belli oldu

Geçtiğimiz yıl Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyündeki evlerine bir daha dönmeyen İkra Nur Tirsi'nin ailesinin, durumu emniyet birimlerine bildirmesi üzerine bölgede arama faaliyetleri başlatılmış ve küçük İkra Nur’un cansız bedeni bölgedeki bir derede bulunmuştu.

14 yaşındaki amcaya en az 12 yıl hapis istendi

Söz konusu cinayetin basına yansımasıyla olay ülke gündemine gelmiş ve İkra Nur haberleri günlerce konuşulmuştu.

Daha sonra ise küçük kızın öldürüldüğünü tespit eden ekipler 14 yaşındaki amca S.T. ile 26 yaşındaki hala A.Ç’yi almış ve iki sanıkta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İki sanık hakkında ayrı ayrı iddianame hzırlandı

İki sanık içinde ayrı ayrı iddianame hazırlayan Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, amca A.Ç. için 12-15 yıl, hala S.T. içinse 5 yıla kadar hapis talep etti.

Nitelikli şekilde kasten adam öldürme suçu işlendi

Hala S.T’nin İkra Nur’un cesedini çuvala koyduktan sonra bölgedeki Salman deresine götürüp tenha bir noktaya bıraktığı ifadelerinin yer aldığı iddianamede, ev yakınında oyun oynadıkları bir esnada çıkan tartışma üzerine S.T’nin eliyle küçük kızın sırtına vurmak suretiyle yere düşürdüğü daha sonra ise İkra Nur’un ağladığı ve bunun üzerine ise amcanın ailenin kendisine kızmasından korkarak kızın susmasını sağlamak maksadıyla eliyle nefessiz kalana dek ağzını kapadığı bu nedenle de işlenen suçun çocuğa karşı kasıtlı adam öldürme suçu teşkil ettiği kaydedildi.

Telefonunda yeğeninin ölüm yıl dönümü notu bulundu

İddianamede hala A.Ç’ye ait telefonda yapılan incelemede küçük kızın cansız bedenine ulaşılmadan önce not defteri kısmına İkra Nur’un ölüm tarihlerinin yazıldığı da tespit edildi.

Savcılık, sanık konumundaki hala A.Ç içinse suç delillerini gizleme, değiştirme veya yok etme suçlarından 6 aydan 5 seneye kadar hapis talebinde bulundu.

Cansız bedeni çuvalla taşınıp dereye bırakıldı

Başsavcılığın hala A.Ç için hazırladığı iddianamede ise A.Ç’nin İkra Nur’un yerde hareketsiz bir şekilde yattığını görmesi üzerine kontrol ettiği, nefes almadığını anlaması üzerine ise küçük kızın cansız bedeninin bir çuval içine koyup kardeşiyle birlikte dere yatağına götürüp bıraktığı ve bu sebeple de üzerine atılı bulunan suçu işlediğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)