İklim değişikliği kayakçılara yaradı: kayak sezonu ileri kaydı 

İklim değişikliği ve değişen hava koşulları sebebiyle geç gelen ama gitmek bilmeyen kar, kayak sezonunu ileriye kaydırdı. Bu işe en çok tatilciler ve işletmeciler sevindi. 

YAŞAM 22.03.2021, 14:42 22.03.2021, 18:00
İklim değişikliği kayakçılara yaradı: kayak sezonu ileri kaydı 

Değişen iklim koşulları ve küresel ısınma tüm dünyaya kış mevsiminde sonbahar yaşatırken ilkbahar mevsiminde de kışı yaşatmaya devam ediyor. Normal şartlar altında havanın ısınması ve karın kalkması gereken bu dönemde hala pek çok ile kar yağmaya devam ediyor. Bu durum da kayak sezonunu ileri tarihe atmış durumda.

Ülkemizde kardan nasibini alan pek çok şehir bulunuyor. Erzurum, Kayseri, Kocaeli, Ankara, Kars ve Bursa’daki kar kalınlıkları 1,5 metre seyrinde devam ederken pek çok işletme, ileri kayan kayak sezonu açısından sevinç yaşıyor.



Kar kalınlığı 1,5 metre fakat Uludağ kapalı

Sezonun uzamasına ve kar kalınlığının hala bir metre altına düşmemesine rağmen Uludağ’daki işletmeciler tesisleri kapatmış durumda. Pek çok tatilcinin bu şekilde mağdur edilmesi ise herkesi şaşkına uğrattı.

Hafta sonu tatili için Uludağ’ı tercih eden tatilciler, elleri boş dönmek zorunda kaldılar.



Sezon, valilik kararıyla uzatıldı

Bursa başta olmak üzere pek çok kar tatili mekanında kayak sezonu valiliklerin kararıyla 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı. Fakat valilik kararına uymayan Bursalı işletmeciler, tesisleri kapatarak şehre döndüler. Bu durum da Bursa’da tatil yapmak isteyen kişileri daha yakın olan Kocaeli rotasına yönlendirdi. Kocaeli’yi tercih etmek istemeyenler ise Erzurum, Kars ve Kayseri’de bulunan işletmelerin yolunu tuttu. 

Yorumlar (0)