İkinci Kadir Şeker vakasında sevindiren gelişme!

Eskişehir'de kızını ve eşini yaralayan şahsı engellemeye çalışırken bıçaklayarak yaraladığı öne sürülerek gözaltına alınan genç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezaevine gönderilen Daşkıran'ın, avukatının yaptığı itiraz üzerine mahkemenin yaptığı inceleme sonucunda tahliye edilmesine karar verildi.

YAŞAM 09.02.2022, 15:45 09.02.2022, 15:46
İkinci Kadir Şeker vakasında sevindiren gelişme!

Edinilen bilgiler doğrultusunda, Emek Mahallesi üzerinde 5 Şubat akşamı, Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen Abdulkadir A. (62) ile kızı Nasimgül A. (32) ve eşi Shanaz N. (47) arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesiyle birlikte Abdulkadir A., kızı, eşi ile kendisine engel olmaya çalışan 18 yaşındaki Hüseyin Ş.'yi bıçakla yaraladı. Bu esnada olay mahallinde bulunan 19 yaşındaki Tolga D. çıkan arbede sonucunda Abdulkadir A.'yı sırtından bıçakladı.

Yaralı şahıslar ihbar üzerine olay mahalline yönlendirilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye nakledildi. Tedavilerine başlanan yaralı şahıslardan Abdulkadir A. ile Shanaz N.'nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Önce tutuklama sonra tahliye

Emniyet güçleri tarafından olay mahallinde gözaltına alınan Tolga D. polis karakolundaki sorgusunun akabinde çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Gencin avukatı Muhammet Serkan İleli, basın mensuplarına, müvekkili ile bir görüşme yaptıklarını kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Tolga ile yaptığım görüşmemde 'Keşke ben eve gitseydim, olaya karışmasaydım. Annemi orada gördüm. Sanki birisi anneme şiddet uyguluyormuş gibi hissetim.' dedi. Çok üzgün olduğunu söyleyebilirim."

Öte yandan tutuklanan Daşkıran'ın avukatının itirazıyla mahkemenin yaptığı incelemeler neticesinde 'üzerine atılı fiili kendisi ve başkasının yaşamına ilişkin vuku bulan haksız bir saldırıyı önlemek kastı ile işlediği konusunda ciddi deliller olması sebebiyle, meşru müdafaa kapsamında bu safhada, yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartları uygulanarak' tahliye edilmesi kararlaştırıldı. 

Annesi açıklama yapmıştı: "Bütün hayalleri yıkıldı"

Genç adamın annesi Nazire Kurt, evladının yaralanan kız ve annesini kurtarmak amacıyla yardım ettiğini belirterek, "Benim evladım kadına şiddete karşı. Evladımı geri istiyorum. İki kadının canını kurtarmak için müdahalede bulunuyor. Evladımın bütün hayalleri yıkıldı." sözlerini sarf etti.

"Ayağımdan bıçakladı"

Olaya müdahalede bulunduğu esnada Abdulkadir A. tarafından bıçaklanarak yaralanan Hüseyin Ş. ise "İki arkadaşımla birlikte Tolga ile buluştuk. Bu esnada bir erkeğin yerde yatan kadını bıçakladığına tanık olduk. Oraya doğru ilerledik, 'dur' dedik ama durmadı. Kavgayı sonlandırmaya çalıştık. Abdulkadir A. ayağımdan bıçakladı. Sonrasını hatırlamıyorum." dedi.



Kadir Şeker davası

Özgür Duran adlı şahıs 5 Şubat 2020 tarihinde Konya'da bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Kadir Şeker, parkta Duran'ın şiddete maruz bıraktığı sevgilisi Ayşe Dırla'yı kurtarmak amacıyla aralarına girdiğini ve bu sebepten dolayı bıçakladığını iddia etti. Şeker, 12,5 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. 

Yorumlar (0)