İkinci el telefon aldı, kargodan çıkan karşısında şok oldu 

Eskişehir’de ikinci el ürün satılan bir siteden telefon alan genç kadın, kargodan Türkçe sözlük çıkınca şok oldu. Kadın, soluğu, Tepebaşı Emniyet Müdürlüğü’nde aldı. 

YAŞAM 27.05.2021, 13:13
İkinci el telefon aldı, kargodan çıkan karşısında şok oldu 

Eskişehir’de yaşayan 21 yaşındaki Rabia Yılmaz isimli genç kadın, ikinci el ürün satışının yapıldığı bir internet sitesinde istediği telefonu uygun fiyata buldu. İlan sahibiyle irtibata geçen ve fiyat konusunda anlaşmaya varan kadın, telefon satıcısından kimlik bilgilerini, fotoğrafını ve banka hesap bilgilerini istedi. Fotoğraflı kimlik bilgilerini gönderen satıcının dolandırıcı olmadığına bir şekilde inanan Yılmaz, 300 TL kaparoyu satıcıya gönderdi.

Kapı ziliyle hayalleri yıkıldı

Kargoya verilen telefonunu beklemeye başlayan Rabia Yılmaz, kargoyu açmasıyla birlikte hayatının şokunu yaşadı. Çünkü telefon beklerken kutunun içinden Türkçe sözlük çıktı. Dolandırıldığını anladıktan sonra satıcı kadınla iletişime geçen Yılmaz, telefon konuşması boyunca kendisiyle dalga geçildiğini ve hakaretler edildiğini belirtti. O telefon konuşmasıyla birlikte hayatının ikinci şokunu yaşadığını belirten Yılmaz, Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



“Kimlik bilgilerini gönderdi”

Rabia Yılmaz: “İlk defa dolandırıcılık ile karşılaşıyorum. Sipariş verdiğim kişiye kendi bilgilerimi verdim ve bana WhatsApp üzerinden ulaştılar. Satın almak istediğim telefonun videosunu, fotoğrafını ve hatta faturasını bana yolladılar. Telefonu beğendim ve ücrette anlaştık. Bana kimlik ve IBAN bilgilerini attı kendisine güvenmem için. Şahıs, telefonu kardeşinin göndereceğini ve gönderim yerinin Tarsus olacağını söyledi. Ben de güvenmek amacıyla kargoya gidildiği zaman görüntülü aramak ve telefonu görmek istiyorum dedim fakat bana güvenlik izin vermez dediler. Sonra bana kargonun dekontunu ve fotoğrafını gönderdiler. Benden 300 TL kaparo istediler, gönderdim. Kalan parayı da kargoyu açtıktan sonra göndereceğimi söyledim.”

“Hakaret ve küfür ettiler”

Yılmaz: “Kargomu açtıktan sonra dolandırıcıları aradım. Benimle alaycı şekilde konuştular bana hakaret ve küfür ettiler. Suç işlediklerini de kabul ettiler. Mesajlar da duruyor. Onlar, gönderdiğim 300 TL’nin kendileri için çerez parası olduğunu ve şu anda daha büyük paralarla uğraştıklarını belirttiler. Bunların tümünü delil olarak polislere verdim ve dava açtım.”

Yorumlar (0)