İkinci el otomobil fiyatına kangal: Yurt dışından yoğun talep!

Dünyanın en iyi koruma köpeklerinden biri olan ve ünü Türkiye sınırını aşan Kangal başta olmak üzere saf ırk köpekler Erzincan’da Pehlivan Kangal Köpek Çiftliğinde yetiştiriliyor. Avrupa'dan bile talep gören saf ırk köpeklerin birçoğunun fiyatı ikinci el otomobil fiyatını geçiyor.  

YAŞAM 01.10.2022, 09:33 02.10.2022, 08:37
İkinci el otomobil fiyatına kangal: Yurt dışından yoğun talep!

Kuvvetli yapıları, 25 kilometreye kadar görme  ve 2 kilometreye kadar koku alma kabiliyetleri ile dünyanın en iyi koruma köpeklerinden biri olan Kangallar, fiyatı ve heybetiyle isminden söz ettiriyor. Dosta güven düşmana korku salan Kangal köpekleri, hem yurt içi hem de yurt dışından alıcı buluyor. Yurt dışından 80 bin dolara kadar alıcısı olan Kangal köpekleri, yurt içinde de 750 bin TL'ye kadar satılabiliyor. 

750 bin liraya kadar satılabiliyor

Erzincan’da saf ırk kangal köpeklerinin yetiştirildiği Pehlivan Kangal Köpek Çiftliğindeki hayvanlar, diğer ülkelerden de talep görüyor. Merakı sebebiyle köpek beslemeye başlayan Enes Sarıçiçek, kurduğu çiftlikte saf ırk kangal köpekler yetiştiriyor. Çiftlikte bulunan köpekler iri cüsseleri ile dikkat çekerken, patilerinin üstünde ayağa kalkan köpeklerin boyu sahibini dahi aşıyor. 

Türkiye’de farklı kentlerden getirilerek titizlikle bakımları yapılan köpeklerin her biri farklı özelliğe sahip. Günlük bakımları tamamlanan, sağlık kontrollerinden geçirilen köpekler özel olarak yetiştiriliyor. 

"Çok fazla talep görüyoruz"

Pehlivan Kangal Köpek Çiftliği sahibi Enes Sarıçiçek, çiftlikte yer alan köpeklerin atalarının meşhur olduğunu ifade ederek, “Burada 25 köpeğimiz var. Hepsi soylu. Atası, dedesi biliniyor. Burada üretim yapıyoruz. İyi soyların ortaya çıkması için çabalıyoruz. Her gün hayvanların yemeklerini pişiriyoruz. Çiğ et vermiyoruz. Düzenli bir şekilde bakımlarını veteriner hekim kontrolünde yapıyoruz. Çok fazla talep görüyoruz. Özellikle pandemiden sonra talep çok arttı. Büyük köpekleri daha fazla seviyoruz, çok ilgi çekiyor. 4 yıldır profesyonel olarak uğraşıyoruz. Her şehirden gelen köpeklerimiz var. Kırıkkale’den, Nevşehir’den, Sivas’tan, Ankara'dan, Balıkesir'den, Kayseri’den gelen köpeklerimiz var” sözlerini kullandı. 

Köpek çiftliğini öğrencileri ile gezmeye gelen Tercan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emrah Dağ,  hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için bu çiftliği tercih ettiğini belirterek, “Öğrencilerle beraber Erzincan’da bir dizi gezi yaptık. Çeşitli okullarda bir yandan okulları tanıttık bir yandan da çocuklar eğlensin, onları motive edelim dedik. Gezi planımızda bugün Pehlivan Kangal Çiftliği’ni ziyaret etmek de vardı. Daha önceden de buranın adını duymuştuk. Ben elimden geldiği kadar öğrencilerime hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Çocuklara merhameti aşılamak için öğreteceğimiz ilk şeylerden biri hayvan sevgisi. Burada da arkadaşlarımız köpek soylarını bir araya getirmişler. Sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Çocuklara, Türkiye’de ünlü olan köpek cinslerini gösterdik. Güzel bir gün geçirdik” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)