İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba panik yarattı

İtalya'nın Torino şehrinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba bulundu. Bomba sebebiyle 10 bini aşkın vatandaş bölgeden tahliye edildi.

YAŞAM 02.12.2019, 09:35
İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba panik yarattı

İtalya'nın Torino şehrinde bulunan ve İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu belirlenen bomba yetkilileri alarma geçirdi. Torino kentinin tarihi bölgesinde yaşayan 10 binin üzerinde vatandaş tahliye edildi. Çevre bölgelerde yaşayanlara ise yetkililer tarafından "Ya bölgeyi terk edin ya da imha operasyonu esnasında evlerinizden çıkmayın." şeklinde bir uyarı yapıldı.

BBC Türkçe'nin hazırladığı habere göre, yetkililer İngiltere tarafından atılmış olan bombanın 65 kilogram dinamit içerdiğini belirledi.

Operasyon tamamlandı

Torino Belediye Başkanı Cihara Appendino, bölgede görevlendirilen askerlerin, bombanın arka kısmındaki tetikleyici mekanizmayı devre dışı bıraktığını duyurdu.

Pazar günü akşamüstü saatlerinde yapılan operasyon, yerel basında yer alan haberlere göre beklenenden hızlı şekilde tamamlandı.

Operasyon süresince devriye yapıldı

Operasyon nedeniyle tahliye edilen bölgelerde herhangi bir hırsızlık ya da yağma olayı olmaması için askerler sokaklarda devriye gezdi.

Torino hava sahası ise bu süre içinde uçuşa kapatıldı.

Bu sene içinde Almanya'da da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba tespit edilmişti. Kontrollü imha işlemi sırasında kimsenin etkilenmemesi adına 4 bin 500 kişi bölgeden tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)