İki şehrin sınır kavgası büyüdü! 5 yaralı

Adıyaman'a sınır olan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, geçen hafta bölgenin kendi sınırlarında olduğunu ileri süren Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında kavga çıktı. Kavga sonucu 5 kişi yaralandı. Malatyalılar, kavganın ardından eylem yaparak sınırın net olarak belli olması için yetkililerden destek istedi.

YAŞAM 28.10.2019, 16:06
İki şehrin sınır kavgası büyüdü! 5 yaralı

Malatya ile Adıyaman arasında yer alan ve yıllardır ortak kullanılan yayla, Malatyalı ailelerin yaylanın kendilerine ait olduğunu iddia ederek yol açmak istemesiyle sınır kavgasına yol açtı. Yeşilyurt ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde yer alan yaylada, Malatyalılar tarafından yol çalışması başlatıldı. 

5 kişi yaralandı

Çalışmalar sırasında yaklaşık 100 kişilik Adıyamanlı grup, bölgenin kendi illeri sınırında kaldığını savunup yol yapımının durdurulmasını talep etti. Adıyaman'dan gelen kalabalık, yol çalışmalarını gerçekleştiren kişilere saldırdı. 

Sınır nedeniyle çıkan kavga sonucu 5 kişi yaralandı. Daha sonra Kozluk Mahallesi'nin sakinleri, saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaylaya yol talebinde bulunuldu

Yaşananların ardından Malatyalılar, eylem düzenleyerek yetkililerden talep etti. Sınırın Malatya tarafında yer alan mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesi'nden yardım isteyerek yaylaya yol talebinde bulundu.

Malatyalılar, Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırında yer alan yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini ifade etti. Yetkiler tarafından sınır belirlendi ve bölgeye çok sayıda jandarma sevk edilerek güvenlik önlemleri alındı. 

Yorumlar (0)